elever som lär sig matematik

Vilket är det bästa läromedlet för matematik i högstadiet och vad är Matematikbiennalen 2020?

Matematikbiennalen 2020 går av stapeln på Linnéuniversitetet i Växjö den 16-17 januari!

Matematik har funnits med sedan urminnes tider och har alltid spelat en stor roll i vårt samhälle. I takt med att vår värld digitaliseras används den också i fler och alltmer komplexa situationer. Det är inte utan anledning varför det sedan länge har varit ett kärnämne i skolan. Vi använder oss av matematik och teknologier baserade på matematik varje dag i arbete såväl som fritid. Med goda kunskaper i matematik skapas förutsättningarna för oss att fatta välgrundade och logiska beslut i vardagens många valsituationer.

Matematik i högstadiet är extra viktigt då det ligger som grund för elevernas framtida utbildningar och karriär då ett godkänt betyg i matematik är en förutsättning för att kunna studera vidare på gymnasiet. För att underlätta lärarens arbete och skapa de bästa förutsättningarna för elevens lärande behövs pedagogiska lärarmaterial av hög kvalitet. Det är där ett läromedelsförlag kommer in i bilden. De erbjuder lärarmaterial som ger eleverna möjligheten att nå sin fulla potential.

Matte Direkt 7–9

Matte Direkt 7–9 har sedan 2001 hjälpt och engagerat elever uppnå sina mål inom matematik i högstadiet och är ute på sina tredje upplaga. Upplaga 3 av Matte Direkt 7–9 karaktäriseras av sitt elevnära arbetssätt utformad efter samma väl beprövade struktur som tidigare upplagor, men med ett tydligare fokus på problemlösning, resonemang och kommunikation.

Matte Direkt 7–9 är ett universellt lärarmaterial designat för alla kunskapsnivåer för matematik på högstadiet vare sig eleven behöver mycket stöd, eller inget stöd alls.
Med upplaga 3 av Matte Direkt 7–9 följer även en lärarguide med som bistår med goda insikter och förslag om till exempel vanliga missuppfattningar hos eleverna kring uppgifterna, och förslag på uppgifter för start och avslut. Matte Direkt 7–9 är ett av de främsta läromedlen inom matematik för högstadiet och finns både som tryckt och digital upplaga.

Matematikbiennalen 2020

Den 16 januari körde Matematikbiennalen igång igen. Denna gång har Linnéuniversitetet fått äran att vara arrangör tillsammans med Växjö kommun som medarrangör.

Kongressens tema detta år är hållbar matematikundervisning – hållbart för eleverna, lärarna, samhället och framtiden. Det kommer vara två fartfyllda dagar av inspirerande seminarier, utställningar och workshops med kompetensutveckling och möjlighet att träffa kollegor från hela Sverige och lära sig av varandra inom ämnet matematik.
En rekommendation är att du laddar ned appen för Matematikbiennalen 2020 så du snabbt och enkelt kan hålla reda på tid och plats för föreläsningar och montrar.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116