vilka-möbler-är-viktiga-till-ett-barnrum

Vilka möbler är viktiga till ett barnrum?

Är det dags att börja inreda ditt barns första egna rum? Då finns det en del saker att tänka på när det kommer till att köpa möbler. Ett barnrum ska innehålla möbler som är lekfulla, funktionella och som håller länge. Att en möbel är hållbar behöver inte bara betyda att den är tillverkad av kvalitativa och starka material, utan också att den går att förändra allteftersom barnet växer. På så sätt behöver du inte möblera om titt som tätt bara för att barnet vuxit några centimeter. En så kallad växasäng kan till exempel vara så liten som en spjälsäng, men sedan dras ut och bli längre för att passa barnet i många, många år.

Låt barnet vara med och bestämma

När du handlar möbler till barnrum är det viktigt att komma ihåg att de faktiskt inte ska passa dig. De är till för dina barn och deras rum och måste nödvändigtvis därför inte gå i samma tema som resten av huset. Ta gärna med dig barnen till möbelvarubutiken så att de får vara med och bestämma vilket tema de gillar och vad de faktiskt tycker är fint. Det är viktigt att de ska trivas i sitt sovrum och vilja spendera tid där, både för lek och lugna stunder. Du som förälder kan i stället säkerställa att möblerna är av god kvalitet och att de är designade på ett funktionellt sätt för att passa ett barns alla påhitt.

Glöm inte förvaringen

En av de viktigaste sakerna att fokusera på när det kommer till att inreda ett barnrum är förvaringen. Rummet kommer behöva sluka mängder av böcker, leksaker, papper, pennor och gosedjur. Även kläder och lakan kan vara bra att få plats med i stället för att du ska behöva gå och hämta dem i din garderob varje gång det är dags att klä på barnet eller byta sängkläder. Det finns ett stort utbud av möbler till barnrum i Sickla där du kan hitta förvaring som är både lekfull och funktionell. Satsa på en byrå i en färg som barnet gillar eller köp en enkel vit garderob som ni sedan kan pryda med vackra dekorer. Förvaringsmöblerna kan även användas som avlastningsytor eller som plats för fina tavlor och fotografier för att göra rummet mysigt och inbjudande.

En bra grundtanke att gå efter är alltså att satsa på neutrala och hållbara möbler för att sedan dekorera och göra rummet personligt med detaljer såsom tavlor, prints, tyger och lampor. Ta med dig barnen för att köpa möbler till deras barnrum i Sickla och skapa tillsammans en riktig drömplats för läxläsning, bus och sköna sovstunder.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116