Patek Philippes tre mest populära fickur | Rob.Engström

Vilka är Patek Philippes tre mest populära fickur?

Patek Philippe är en schweizisk tillverkare av lyxklockor känd för att producera högkvalitativa, högst komplexa fickur. Det är svårt att avgöra vilket Patek Philippe-fickur som är mest populärt  eftersom företaget har producerat många ikoniska och mycket eftertraktade fickur genom åren. Några av Patek Philippes mest anmärkningsvärda fickur inkluderar Henry Graves Supercomplication, Caliber 89 och Star Caliber 2000.

De tre mest populära fickuren från Patek Philippe

  • Henry Graves Supercomplication anses vara en av de mest komplicerade mekaniska klockorna som någonsin gjorts och har 24 olika funktioner, inklusive en evighetskalender, månfaser och ett diagram över stjärnorna. Den beställdes av bankiren Henry Graves Jr. på 1920-talet och tog Patek Philippe hantverkare över fem år att färdigställa. Klockan såldes på auktion 2014 för ett rekordpris på 24 miljoner dollar som gjort den till det dyraste fickuret i Patek Philippes historia.
  • Caliber 89 är ett annat mycket eftertraktat Patek Philippe-fickur i guld. Klockan skapades för att fira företagets 150-årsjubileum 1989 och har 33 funktioner och är gjord av 18-karats guld. Fickuret anses också vara en av de mest komplicerade mekaniska klockorna som någonsin tillverkats och är mycket eftertraktad av samlare.
  • Star Caliber 2000 är ett sällsynt Patek Philippe-fickur som producerades i en begränsad upplaga av endast fem stycken år 2000. Fickuret har ett stjärnkarta med mer än 1 000 stjärnor och gjordes för att fira det nya millenniet. Klockan är gjord av 18-karats guld och är mycket uppskattad av samlare för sin raritet och intrikata detaljer.

De tre mest populära klockorna från Patek Philippe

Fickur har dock gått ur tiden, och nuförtiden dominerar armbandsuren. Det är minst lika svårt att fastställa Patek Philippes tre mest populära armbandsur eftersom märket har producerat många ikoniska och mycket eftertraktade klockor genom åren. Några av de mest kända och populära Patek Philippe-klockorna inkluderar Nautilus, Calatrava och Aquanaut.

  • Nautilus är en sportig klocka som lanserades 1976 och har blivit en av Patek Philippes mest ikoniska klockor. Den är känd för sin urtavla med horisontella linjer och sin unika form som påminner om en hyttventil. Nautilus är tillverkad av högkvalitativa material som stål, guld och platinum och finns i olika storlekar och modeller för både herrar och damer.
  • Calatrava är en klassisk klocka som lanserades 1932 och har blivit en av Patek Philippes mest kända klockor. Den har en rund urtavla och en tidlös, elegant design som passar både till vardag och fest. Calatrava finns i olika storlekar och material, inklusive guld, stål och platina.
  • Aquanaut är en sportig dykarklocka som lanserades 1997 och har blivit populär bland både dykare och klockentusiaster. Klockan har en oktagonal form, en stålboett som skyddar mot vatten och stötar och ett armband tillverkat av ett innovativt material som är ultraresisten mot slitage, vatten och UV-strålar. Aquanaut finns i olika storlekar och modeller för både herrar och damer och är en av Patek Philippes mest populära klockor.

Köp Patek Philippe-klockor hos oss

Är du intresserad av exklusiva klockor, men vill ha en klocka som är mer användbar än ett vintage Patek Philippe-fickur? Besök vår butik i Stockholm. Vi på Rob. Engström kan berätta mer om kollektionerna och modellerna för att hjälpa dig att hitta klockan som passar just din stil. 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116