Vikten av en kvalitativ kaffekvarn | ArtikelHubben

Vikten av en kvalitativ kaffekvarn

För dig som driver ett café eller restaurang och vill kunna erbjuda dina gäster en riktigt god kopp kaffe kommer en kvalitativ kaffekvarn göra susen. Att köpa redan färdigmalt kaffe är såklart enkelt och billigt, men vill du erbjuda det där lilla extra är kaffe gjort på nymalda bönor ett bättre alternativ. Maler du dina egna bönor kommer du kunna servera ett fräscht kaffe, fullt av intensitet och smak.

Nedan följer beskrivning av olika kaffekvarnar och information som förhoppningsvis kan hjälpa dig i valet av modell för att kunna brygga den perfekta koppen varje gång.

Olika typer av kaffekvarnar

De vanligaste typerna av kaffekvarnar man brukar tala om är de med knivar och de med malskivor. En kaffekvarn med knivar kallas också för blade grinders och är det vanligaste alternativet, men även det billigaste. De arbetar genom att slå sönder kaffebönorna med roterande knivar och du kan själv välja hur finmalet kaffet ska vara genom att mala under en kortare eller längre tid. Malningen är mindre jämn än kvarnar med malskivor och kan ge därför även ge en mindre jämn kopp kaffe. Var därför noga med att endast använda denna typ av kvarn med kaffemaskiner som klarar av olika stora bitar då det annars kan korka igen vattenströmningen.

Kaffekvarnar med malskivor kan även kallas för burr grinders och är ett något exklusivare alternativ än blade grinders. De arbetar genom att två roterande hjul eller koner krossar dina kaffebönor. Denna typ av kvarn ger dig bästa möjliga smak på ditt kaffe och ger jämna och enhetligt malda kaffebönor. Detta gör att du får en kopp kaffe med jämn och rik smak.

Att tänka på när du ska välja kaffekvarn

Budget – När du ska köpa kaffekvarn gäller det att sätta upp en tydlig är det en god idé att sätta upp en tydlig budget. Det finns en mängd olika alternativ tillgängliga och därför kan detta hjälpa dig att lättare sortera ut alternativ som passar bra för dig och din verksamhet. Tänk dock på att en bra kaffekvarn ofta också har ett lite högre pris. Det kan dock vara en väl värd investering för att kunna erbjuda dina kunder en kopp kaffe med god och jämn smak.
Kapacitet – Hur många koppar kaffe behöver du göra per dag och hur snabbt måste det gå? Bäst och färskast kaffe får du när bönorna är helt nymalda. Försök därför hitta en modell som kan mala bönor i ungefär den takt som kaffet kommer serveras.
Användarvänlighet och underhåll – För att du ska slippa lägga onödigt mycket tid på att rengöra kvarnen gäller det att den är lätt att använda och underhålla. Detta är särskilt viktigt när det kommer till en kaffekvarn för industri som ska användas på en restaurang eller café där effektivitet och smidighet är av yttersta vikt.

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116