Vad är en plocktruck | Artikelhubben

Vad är en plocktruck, vilka funktioner har den, och var kan jag få tag i en på ett smidigt sätt?

För den oerfarne företagaren, eller bara för den som är intresserad av att ta truckkort, kan de olika typerna av truckar te sig förvirrande. Vilken truck får man köra med vilket körkort, och vilken truck utföra vilka arbetssysslor? Om man är osäker på vilka truckar som passar till vilka sysslor, så kan man alltid kontakta en truckfirma, de kan ofta hjälpa till med vilken typ av truck man behöver för de olika aktiviteterna på lagret, eller på verkstaden.

Just en plocktruck är som namnet kanske antyder en truck som plockar saker, vanligtvis kanske varor på lager, där det är vanligt att man använder dessa truckar till att flytta varor och pallar. Plocktruckar är ofta eldrivna, vilket gör det lätt att använda dem inomhus i just lagerlokaler och liknande, eftersom de inte släpper ut några avgaser som gör arbetsmiljön sämre. För en låglyftande plocktruck behöver man endast Truckklass A1-körkort. En låglyftande truck gör som namnet än en gång antyder endast låga lyft, alltså på marknivå. Här rör det sig om att flytta gods som står på golvet från en plats till en annan.

Det finns även höglyftande plocktruckar, och de kan lyfta gods upp till olika hyllhöjdsnivåer, beroende på hur pass höglyftande truck man väljer. För dessa truckar krävs dock truckkörkortnivå B.

För stora lager, och även för mindre, så finns det oftast redan utbildad personal på plats som kan köra dessa truckar, och som innehar de olika truckkörkorten. Ett tips till den som letar jobb och som kan tänka sig att jobba inom lager och industri, så är just truckkörkort idag ofta mycket eftertraktat, och hjälper ofta till att höja ens chanser att få jobb.

För de företag som dock inte har någon utbildad truckpersonal, så finns det även andra alternativ om man behöver använda sig av en truck. Man kan vända sig till en truckuthyrning, som även satsar på att erbjuda uthyrning av personal som kör trucken. Detta kan vara ett alternativ om man till exempel under en kortare period behöver en höglyftande truck, men sedan klarar sig fint med en låglyftande.

Oavsett vilken typ av plockande truck man behöver, så kan man vända sig till Göstas Truckar och Truckuthyrning i Göteborg, som är ett mycket erfaret företag på området. På Göstas har man sysslat med truckar, både försäljning och uthyrning, sedan 1960, och företaget erbjuder ett stort utbud av ytterligare tjänster, bland annat leasing, uthyrning av förare och reparationer.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116