Välj ett truckbatteri med överlägsna fördelar

Under många år har blysyrabatterier varit det enda lämpliga batteriet för truckar, men idag har ett bättre och smartare alternativ tagit ett stort kliv in på marknaden. Man började experimentera med litiumjonbatterier redan år 1912, men det var först i början av 1970-talet som det första icke-uppladdningsbara litiumjonbatteriet blev tillgängligt för allmänheten. Idag är litiumjon den snabbast växande batterikemin med bäst framtidsutsikter.

Energitätheten hos litiumjon är vanligtvis dubbelt så stor som hos ett vanligt nickel-kadmiumbatteri och har cirka 70 % lägre vikt än ett blysyrabatteri som används för samma ändamål. De kräver heller inte särskilt mycket underhåll. De lagrar mer energi per volym och självurladdningen är lägre än hos blybatterier, vilket gör litiumjonbatterier väl lämpade som exempelvis truckbatteri. De tar heller ingen skada av att laddas ur helt, till skillnad mot blybatterier, och håller 3-5 gånger längre.

Ödsla inte tid på maskinunderhåll

Fördelarna är många med att använda sig av ett litiumjonbatteri:

  • Hög energitäthet i förhållande till sin låga vikt
 
  • Låg självurladdning – 3-5 gånger längre livslängd än blybatterier
 
  • Lite underhåll – tar inte skada av full urladdning


Fördelarna är alltså både bra för effektiviteten och för miljön. För dig som i det dagliga arbetet använder sig av truckar är det av yttersta vikt att använda sig av ett kvalitativt truckbatteri som kräver lite laddning, för att du på så sätt ska kunna fokusera på jobbet istället för maskinunderhåll. Det säkerställer också en trygg arbetsmiljö där hanteringen av batterier är i princip ickeexisterande.

Lönsamt och miljövänligt

Alelion är ett av de företag som använder sig av litiumjonbatterier för truckar. De tillverkar egna li-jonbatterier för alla trucktyper på marknaden vilket har lett till stor uppmärksamhet inom branschen. EasyPower truckbatteri erbjuds till förmånligt pris och är lönsamma för de flesta användare, miljövänliga och alltid kraftfulla. Om du som företag väljer att använda dig av denna typ av batteri i dina truckar kommer  du sänka din elförbrukning med över 30 procent jämfört med den mängd el som vanligtvis förbrukas vid laddning och användning av blysyrabatterier. Du kommer heller inte behöva göra några ytterligare investeringar så länge du använder trucken, tack vare att litiumjonbatteriet har en längre livslängd än blysyrabatterier. Kontakta Alelion idag och se hur de kan hjälpa dig att göra din verksamhet mer produktiv och effektiv. På så sätt kommer du kunna lägga din tid där den verkligen behövs. Med skräddarsydda lösningar kan du vara säker på att få just dina behov tillgodosedda.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116