Välj en klok partner som har hjälpt många andra när du ska förbereda dig inför Högskoleprovet | Artikelhubben

Välj en klok partner som har hjälpt många andra när du ska förbereda dig inför Högskoleprovet

Det nationella testet har funnits sedan 1977 och mellan 60 och 150 000 personer brukar skriva det varje år. Provdagen är ungefär fyra och en halv timme lång och det är 160 uppgifter som ska lösas. Vad ska du tänka på när du förbereder dig? Finns det några goda råd för dig som ska göra detta för första gången?

Fler är bättre än ett

Många gör Högskoleprovet flera gånger. Det är en god idé. Då tävlar du mot dig själv vilket är en bra sporre. Dessutom kan du räkna ut vilka delområden du behöver träna mera på, inför nästa tillfälle. Det är alltid det bästa resultatet som räknas och som du använder när du söker en högre utbildning. Vet du att testet gjorts av personer mellan 10 och 93 år? Och att en 75-årig kvinna har skrivit det över 60 gånger? Man kan säga att du är i gott sällskap, men att det naturligtvis är just dina mål och dina syften som ska styra ditt upplägg och hur du väljer att träna inför ditt Högskoleprov.

Repetition är kunskapens moder

En väl beprövad och klassisk metod är att helt enkelt göra äldre prov. De finns tillgängliga och är gratis att ta sig igenom. Allra bäst är förstås om du kan efterlikna det verkliga test-tillfället och utföra momenten på tid. Sätt mobiltelefonen på ringning och var din egen kontrollant och domare. Repetera gymnasiematten och läs mycket. Ordförståelsen förbättrar du genom att ta dig igenom svenska och engelska artiklar eller böcker i förväg.

Skaffa en guide

Vill du ha en lärare eller guide när du ska plugga inför Högskoleprovet är Hermods ett alternativ. Du kan läsa en kurs online precis när det passar dig. Du får stöd genom inspelade lektioner och andra övningar. Allt du behöver finns med och du behöver inte skaffa något ytterligare material. Genom den här kursen får du koll på provets olika delar, lära dig mer om hur du ska disponera tiden och möjlighet att repetera och testa dig själv gång på gång. Du har tillgång till materialet under ett halvår.

Lär av andra

Många som har fått bra resultat tipsar om att man bör göra det man är bra på i början av testet. Du måste inte följa den ordningsföljd som uppgifterna presenteras i testet. Det är skönt att klara av några delar rätt snabbt för att kunna lägga mera tid på det man har lite svårare för. Kom också ihåg att ladda i förväg med god sömn och bra mat. Under provdagen är det också viktigt att ha lämplig mat och dryck med sig och gärna gå en rask runda i pauserna.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116