En poolvärmepump fungerar på samma sätt som en värmepump för en bostad | Artikelhubben

Utrusta din pool med värmepump och spara energi

En pool i trädgården förlänger hemmet och ger dig och din familj möjlighet att umgås och hålla er aktiva utomhus under årets varma månader. Men för att det inte ska resultera i hackande tänder och andnöd varje gång du hoppar ner i vattnet är det en god idé att utrusta din pool med en värmepump. Den ser nämligen till att vattnet upprätthåller en behaglig temperatur även de dagar när det är kyligt och rått i luften. Fortsätt läsa för att ta reda på allt du behöver veta om detta pooltillbehör och hur det kan förlänga sommarsäsongen ytterligare.

Vad är en poolvärmepump?

En poolvärmepump fungerar på samma sätt som en värmepump för en bostad, vilket betyder att den erbjuder uppvärmning genom solenergi hämtad från luft, mark, berggrund och vattendrag. Det är en alltså en förnybar energikälla, men som i det här fallet värmer upp vattnet i stället för luften. En värmepump till pool blir därför en källa till gratis energi och kan hjälpa dig att reducera uppvärmningskostnaden med hela 65 – 80 %. En bra investering för dig som vill kunna njuta av en varm och skön pool till en så låg kostnad som möjligt!

Vilka fördelar finns med en värmepump till pool?

Även om du tycker att en värmepump till pool har ett högt pris så kommer du snart få igen det i form av reducerade uppvärmningskostnader och mer tid att utnyttja poolen. En värmepump till pool ser till att hålla temperaturen i vattnet på en behaglig nivå så att du kan njuta av sköna simturer och lek med familjen även de dagar när solen inte lyser och luften inte är som varmast. Idag erbjuder marknaden kvalitativa alternativ med smarta lösningar och effektiva kylmedel så att ditt köp snart ska vara väl värd sin investering.

Tips för att välja rätt poolvärmepump

Tycker du att det låter som ett bra alternativ att utrusta din pool med en effektiv värmepump är nästa steg att bestämma dig för vilken modell du ska satsa på. Fundera över dina behov och krav och kika sedan runt bland olika återförsäljare för att se vilka alternativ de erbjuder. Olika värmepumpar kan exempelvis erbjuda olika effektivitet, uppvärmningskostnader, ljudnivå, storlek och miljöklass. Det är också viktigt att välja en värmepump till din pool till ett bra pris och med en effekt som klarar av att värma upp den vattenvolym det handlar om. Ett bra tips är att fråga den återförsäljare du planerar att handla ifrån för att få professionella tips och råd. De kan även hjälpa dig att montera och installera din nya poolvärmepump på ett korrekt och säkert sätt. Sedan är det bara för dig att njuta av din sköna och uppvärmda pump som du hädanefter kommer kunna använda även under årets lite kyligare dagar!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116