hus på en sluttning - Amalfikusten | Artikelhubben

Topp 5 vandring på Amalfikusten

 

Amalfikusten är en av medelhavets juveler med turkosa hav som vilar vid fötterna av tornande klippor. Kusten har sedan länge lockat äventyrliga besökare med spektakulära vandringsleder genom grönskande skogar med en havsutsikt att dö för. Kombinera det med utsökt italiensk matkultur och charmiga byar längs med klipporna och vandring på Amalfikusten erbjuder en av de bästa vandringsupplevelserna söder om Dolomiterna. 

Vandringsresor till Amalfikusten erbjuder ett brett utbud av olika vandringsleder, alla med sin unika charm. Men man hinner bara med så många under en resa. Därför har vi satt ihop denna lista med våra favoritleder längs med Amalfikusten vi rekommendera alla att besöka.

 

1. Sentiero degli Dei – “Path of the Gods”

Den mest kända vandringsleden längs med Amalfikusten och även en av Italiens mest populära vandringsled är den så kallade “Path of the Gods”, eller “Gudarnas gångled” på svenska. Den sträcker sig från Agerola ned till kustlinjen nära Positano och erbjuder otroliga vyer av kusten och på distans även Capri.

Leden som är cirka 7 kilometer lång är extremt populär under sommaren med lite till ingen skugga. 

 

2. Valle dei Mulini/Valle delle Ferriere

Med sin början i staden Amalfi förvandlas denna led snabbt till en vandring genom skogar fyllda med historia, förbi svalkande strömmar och vattenfall och mellan de övergivna kvarnarna från Amalfis en gång blomstrande pappersindustri. 

Leden är cirka 6 kilometer lång med mindre höjdskillnader och erbjuder skugga större delen av vägen.

 

3. Punta Campanella-udden

På norra Amalfikusten separerar Punta Campanella-udden Amalfikusten från Sorrentos storstadsområde. Den utgörs av Punta Campanella marina reservat och är den största, minst utvecklade biten av land i hela regionen. 

Leden är cirka 7 kilometer lång som sträcker sig från Marina del Cantone till den yttersta punkten av udden. En enkeltur tar cirka två timmar, men vi lovar dig, sikten på denna vandring längs med Amalfikusten är värt det!

 

4. Monte Tre Calli

Denna korta vandring på Amalfikusten upp till berget Tre Calli är faktiskt en av de mest utmanande lederna. Detta på grund av den snabba stigningen och obarmhärtiga brant. Från bergets topp kan du se Vesuvius och Capri. Och kom ihåg, det som går upp måste komma ner. När du nått toppen kommer vandringen tillbaka till Agerolas Piazza Paolo Caposse kännas hur lätt som helst.

 

5. San Pietro till Monte Comune

Denna cirka 5 kilometer långa vandringsled börjar från Castelle Colonna evenemangsområde i den lilla byn San Pietro, genom ormbunkstäckta stigar och öppna fält mot Monte Comunes topp – strax utanför Positana. Därifrån kan ni antingen ta samma väg tillbaka, ta en asfalterad väg ned till huvudvägen eller fortsätta vandra ned till Positano. Oavsett var ni gör så är utsikten över Positano och kusten oslagbar och ett måste att uppleva när du ska vandra på Amalfikusten

 

Boka din resa till Amaflikusten idag!

Vi kan inte rekommendera vandringsresor till Amalfikusten tillräckligt! Det är, från vårt perspektiv, en av de absolut bästa vandringsorterna i världen där det finns något för alla och en perfekt mix av kultur, mat och dryck, natursköna miljöer och utmanande vandringsleder.

Boka din resa idag!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116