Vandring vid Gardasjön | Artikelhubben

Topp 3 vandring vid Gardasjön

Posted on

Den mest tilltalande aspekten med vandring vid Gardasjön är den varierande och vackra naturen. Sjön har en bredare profil där landet är plattare i söder och blir stegvis högre längs med de 50 kilometrarna till dess nordligaste punkt. 

Landskapet runt Gardasjön påminner om Tuskan med dess små kullar täckta av olivträd och cypresser, medan vandring runt Gardasjön längre norrut erbjuder ett mer dramatiskt landskap, speciellt vid den nordligaste delen av sjön där den klyver topparna av Brenta Dolomites. 

Gardasjön vandring är en måste-upplevelse för alla vandringsentusiaster, för nybörjare såväl som veteraner. Strandlinjen av en av Italiens största sjöar sträcker sig över 150 kilometer och det omgivande landskapet erbjuder hundratals kilometers olika vandringsleder, från enkla promenader till krävande flerdagars turer. 

Nedan är vår lista på bästa vandring runt Gardasjön, och ett par tips för att vandra runt Gardasjön. 

#1 Monte Stivo

Monte Stivo är en relativt enkel vandringstur runt Gardasjön utan några specifika tekniska utmaningar, men som kräver en bra uthållighet och kondition för den sakta men säkra stigningen till toppen, följd av en lång nedgång till startpunkten. Monte Stivo är en av regionens mest natursköna toppar som gör den väl värd att besöka. Leden börjar vid Sant’Antonio passet och leder upp genom skogar och betesmark upp till toppen på 2039 meter.

Den sista branta delen leder dig upp till Rifugio Marchetti, precis under toppen. Vårt första vandra runt Gardasjön tips är att välja att gå denna led på en klar dag. Annars riskerar du att inte få uppleva den andlöst vackra utsikten. 

#2 Sentiero Della Pace

“Path of peace” täcker mer än 500 kilometer genom Trentino som sammankopplar viktiga platser från första världskriget. Det är inte bara en historiskt och kulturellt viktig vandring vid Gardasjön, den är också otroligt vacker.

De tre lederna sträcker sig från Riva del Garda till toppen av Monte Altissiom erbjuder en insikt i de stora slagen som ägde rum här, såväl som en möjlighet för hågkomst, men också vackra utsikter och inlevelse i en unik, naturlig miljö.

#3 Garda Trek

Det briljanta Garda Trek initiativet är en trio av flerdagars rutter som slingrar sig runt bergen vid den nordligaste delen av sjön. Detta är vandring vid Gardasjön du inte får missa. Mellan de tre lederna finns det något för varje säsong för alla vandrare.

Medium loopen täcker 72 kilometer över 4 dagar genom kullarna runt Sarca Valley med vackra utsikter över olika områden, bland annat små sjöar som Lagi di Tenno och Lagi di Ledro.

Topploppen kräver 7 dagar att genomföra. Rutten slingrar sig runt topparna vid den norra del av sjön som är känd som “Kronan av Garda”, och även fast inga klätterredskap behövs så är det en utmanande vandring vid Gardasjön som rekommenderas för erfarna vandrare vana vid höga höjder. 

Den lägsta loopen är en tvådagars-rutt som tar dig över olivlundar, åkermark, låga kullar och historiska monument runt Busa Plain. Ett bra tips för att vandra denna rutt vid Gardasjön är att du kan vandra den året om, och utöver längden (6-8 timmar vandring per dag) så är den inte speciellt utmanande.

Boka din vandringsresa till Gardasjön idag!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116