Tips för när du ska köpa skjutstativtruck | Artikelhubben

Tips för när du ska köpa skjutstativtruck

På arbetsplatser där det är viktigt att snabbt och effektivt kunna förflytta och lyfta material och varor kan en skjutstativtruck vara ett oumbärligt hjälpmedel. Denna typ av truck kräver truckkort B och det gäller därför att medarbetarna är rätt utbildade för att få hantera den, men när de väl innehar rätt behörighet kan de, förutom skjutstativstruckar, köra alltifrån motviktstruckar och höglyftande plocktruckar till smalgångstruckar och fyrvägstruckar. Det kan därför vara väl värt sin investering att skicka din personal på utbildning eftersom det snart kommer löna sig i både ökad säkerhet och produktivitet på arbetsplatsen. Skulle du dock inte ha möjlighet att anställa utbildad personal eller erbjuda din nuvarande personal rätt utbildning finns det möjlighet att hyra behöriga truckförare från professionella företag. Detta oavsett om du behöver hjälp för ett kortare projekt eller under en längre period!

Köpa en ny eller hyra en begagnad skjutstativtruck?

En annan sak att fundera över är om du ska hyra eller köpa en skjutstativtruck. Vad som passar din verksamhet bäst beror på hur ofta du kommer behöva använda trucken och vilka ekonomiska förutsättningar du har. Att hyra en begagnad skjutstativtruck kan till exempel vara ett kostnadseffektivt alternativ om du planerar att använda den under ett tidsbestämt projekt eller under en kortare period eftersom du då inte behöver tänka på service- och underhållskostnader eller att sätta press på företagets likviditet med den större utgift som köp av en ny skjutstativtruck innebär. Att i stället köpa en truck kan passa bättre om du vet med dig att du kommer använda trucken ofta och under längre perioder. Med tiden kan det löna sig jämfört med att betala hyra varje månad. Tar du hand om din truck på rätt sätt har de dessutom ett relativt bra andrahandsvärde på marknaden. Känner du dig osäker på vilket val som passar dig bäst kan det vara en god idé att ta kontakt med ett företag som erbjuder både nya och begagnade truckar. De kommer då kunna berätta mer om fördelarna med de olika alternativet så att du lättare kan ta ställning till vilka villkor som kommer vara mest effektiva och lönsamma för din verksamhet.

Fördelar med skjutstativtruckar

De flesta som arbetar på lager eller byggarbetsplatser har antagligen någon gång kommit i kontakt med denna typ av truck och är väl medveten om dess många fördelar:

  • De är lätta att hantera i trånga utrymmen
  • Möjliggör säkra och stabila lyft
  • Minskar risken för arbetsrelaterade skador
  • Effektiviserar lagerhanteringen
  • Ett mångsidigt hjälpmedel som kan lyfta i olika höjder
  • Förbättrar ergonomin på arbetsplatsen

Låter detta intressant? Kontakta då ett välrenommerat företag där du kan hyra eller köpa en skjutstativtruck och dra nytta av alla dessa fördelar i din verksamhet!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116