Snabbguide till att köpa en fasadskylt

Lika viktig som omslaget på en bok, är en fasadskylt för företag. Och som du vet dömer man ofta någon eller något baserat på dess utseende.

En fasadskylt behöver således reflektera vad de kan förvänta sig på insidan av din lokal. Det är ett företags ansikte utåt och kan vara avgörande för om en kund väljer att besöka din verksamhet eller inte. 

Här får du en snabbguide i att köpa en fasadskylt, vad det är och varför du behöver en.

Vad är en fasadskylt?

Man ser dem på väg till jobbet, till skolan och ute på stan när man ska ut och äta. De flesta tänker troligtvis inte ens på att de är där. Så vad är en fasadskylt egentligen?

En fasadskylt är den skylten som sitter på husets framsida eller tak som guidar oss till företagets byggnad. Det är det första kunden ser och måste ge ett starkt och bra första intryck för att locka in besökare. En fasad är i slutändan något mer än bara en plats att sätta sitt varumärke på. När det är gjort på rätt sätt är det ett uttryck för ditt varumärke som består av fastighetens arkitektur, material, landskap, budskap, ljus och skyltning i samspel med varandra.

Varför behövs en fasadskylt?

Vi har redan snuddat vid detta tema, men det finns ytterligare funktioner med en fasadskylt än att bara guida kunder rätt:

  • Stärker varumärket. En fasadskylt, precis som dina andra skyltar, är en viktig del av ditt företags identitet. Den lyfter varumärket och sätter ditt företag på kartan. Dess uppgift är att ge ett starkt första intryck som förmedlar vad för sorts verksamhet du bedriver och på vilken nivå. En snygg, unik och välproducerad skylt sticker ut och det behövs i och med att dina konkurrenter säkert investerat minst lika mycket i sina skyltar.
  • Hjälpa kunder hitta rätt. En stor fasadskylt med belysning hjälper besökare att se såväl som hitta din verksamhet dag såväl som natt. 
  • Gör fasaden mer tilltalande. Den simplaste anledningen med att investera i en fasadskylt är att den även gör fasaden mer tilltalande och attraktiv. Det behövs väl egentligen inte någon annan anledning än så.

Vad kostar en fasadskylt?

En fråga alla vill ha svar på är vad ett rimligt pris är på en fasadskylt. Tyvärr är det en fråga som är omöjlig att besvara. Det finns alldeles för många prisfaktorer som påverkar priset och därmed gör det omöjligt att ge ett korrekt, objektivt svar. 

Fasadskylt pris påverkas av allt från skyltens storlek, material, om den ska vara belyst eller inte, vad för typ av belysning, vilken höjd den ska installeras på och dussintals andra. Om du är intresserad av att köpa en fasadskylt, kontakta ett skyltföretag nära dig och be om en offert.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116