Saker att tänka på och ta med när ska på golfresor | Artikelhubben

Saker att tänka på och ta med när ska på golfresor

Få aktiviteter är lika stimulerande, avkopplande och samtidigt spännande som att spela golf. Det är en aktivitet som kräver lika mycket kroppsligt som mentalt. Om du ska iväg på en längre resa för att spela golf har vi tagit fram några tips på saker att tänka på, från bekvämligheter till packningstips.

Det väsentliga vid golfresor – golfklubborna

En av de första sakerna du bör packa är din golfbag. Här finns det många sätt att tänka. Ett tips är att titta på banan och sedan försöka räkna ut vilka klubbor du kommer att få mest användning för. Ta inte med dig alla golfklubbor du äger, oftast räcker det med upp till tio klubbor. Tänk på att det kan finnas vagnförbud på vissa banor, vilket innebär att du kommer att behöva bära klubborna själv.

Andra viktiga saker att ta med är:

  • Golfbollar
  • Golfskor
  • Långärmad och kortärmad tröja
  • Hatt/keps för sol och regn

Om du ska på en golfresa på två veckor

14 dagar känns långt men faktum är att de kommer att vara över oerhört snabbt. Ett tips är att undersöka vädret på plats. Detta gör det enklare för dig att packa rätt. Du kan även höra av dig till hotellet eller researrangören om du har funderingar kring väderleken och passande klädval.

Golfresa på tre veckor

21 dagar utomlands brukar kännas i bagaget. Här kan det bli aktuellt att tänka smart. Om du verkligen måste hålla nere vikten, lägg undan sådant som du kan köpa på plats, exempelvis lite finare kläder när du ska besöka en restaurang. Ska du till ett varmare land är det alltid en bra idé att ta med solkräm, även om detta går att köpa på plats. Många gånger är priset för just solkräm lite dyrare utomlands.

För längre vistelser – golfresa på 4 veckor eller mer

Ska du spendera en månad eller längre utomlands för att spela golf kommer du att vara med om en fantastisk upplevelse. Detta är ett utmärkt sätt att skapa en vardag utomlands och verkligen få utforska allt som området har att erbjuda. Ett tips är att höra dig för angående klädtvätt. I vissa fall finns det nära tillgång till tvättmaskin och ibland kan du hitta närliggande tvätteri som kan ta hand om kläderna åt dig.

Tänk på att flygbolag har olika regler när det kommer till vikt och även när det kommer till just golfbags. Oftast behöver du köpa till ett extra tillval för just golfväskan. Om du ska på en längre resa kan du vara aktuellt att även köpa ett extra bagage. Normalt får du ta med dig ca 20 kg som incheckat bagage, ibland lite mer. Kolla alltid upp vad det är som gäller innan du åker till flygplatsen. Lämna lite utrymme för inköp du gör utomlands.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116