Så gör en digital bokföringsbyrå din vardag enklare och effektivare

Kanske är framtiden redan här? Många av dina aktiviteter, både på jobbet och fritiden var ju otänkbara för bara några år sedan. Bildtelefon i realtid, där du pratar med släkt eller vänner på andra sidan jordklotet, du messar en beställning av mat som körs till din dörr eller köper en e-bok och börjar läsa den direkt på valfri skärm. Och snart kommer vi att skriva ut tredimensionella prylar när vi behöver dem. Visst börjar det bli dags att modernisera administrationen också och sköta sin bokföring online?

Istället för att tveka inför att lägga information i molnet, är det snarare så att du ska välkomna allt som gör redovisningen effektivare. Bekanta dig med de verktyg som gör din vardag enklare, roligare och ger utrymme för det du egentligen vill syssla med i ditt företag. Du kan få tillgång till all information du behöver, 24 timmar om dygnet. Sluta leta kvitton och papperslappar med viktiga noteringar på skrivbord, i handskfack eller vid köksbordet. Fokusera istället på att öka din kundstock och jobba på för en blomstrande verksamhet.

Med en digital bokföringsbyrå och en app kan du ladda upp kvitton eller foton av fakturor direkt. De tolkas och hanteras enligt plan. När du har allt samlat innebär det också att du får bra koll. Du kan enkelt göra sammanställningar, se mönster och dra slutsatser som får betydelse för framtiden. Sådant som du i ett pappersbaserat system ofta får välja bort, på grund av tidsbrist. Notera att du också har tillgång till auktoriserade revisorer som kan justera och stötta vid behov. Ibland i verkliga möten, ibland genom teknisk support direkt i appen. Här ingår också en kontroll på att du följer myndighetskrav och håller deadlines för momsinbetalningar och dylikt.

Behovet av en bokföringsbyrå kan naturligtvis variera över tid och ska utgå ifrån vad som ökar dina nyttor. Om du digitaliserar ditt företag så blir du en del av ett stort sammanhang som är under stark utveckling. Nya rapporter visar att stora värden kan frigöras. Enligt McKinseys utredning från december 2017 kan uppkoppling, molntjänster och kommunikation spara mellan 375 och 705 miljarder kronor per år, fram till 2025. Om du har anställda är det förstås viktigt att gå före och vara tydlig med vad som gäller. En och annan tvekar inför att byta metoder och bli mer digital på jobbet. Men sammanfattningsvis så är enklare kommunikation, snabbare processer och smarta tillgängliga lösningar redan här.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116