nytt tekniskt pipeline system | Artikelhubben

Rörsystem – en beskrivning av olika typer där traditionellt möter ny teknik som är mer säker

Marknaden, tekniken och regelverken för VVS-lösningar förändras och utvecklas ständigt för att rör och kopplingssystem ska bibehålla och dessutom öka säkerheten och hållbarheten. Den nutida tekniken har i stor utsträckning ersatt klassiska tjänster som lödning, svetsning och gängskärning med innovativa och moderna lösningar som presskopplingsteknik.

Kvalité och kunskap är viktiga egenskaper

För ett gott samarbete mellan kund och VVS-tillverkare krävs bra kommunikation mellan parterna för att arbetet ska uppnå de önskade resultatet. Att erbjuda lösningar av högsta kvalité är en av de viktigaste faktorerna och det kan vara fördelaktigt att kolla upp recensioner från tidigare kunder för att undersöka hållbarheten. Kunder som har brukat rör och kopplingssystem en längre tid, som några år, kan vara extra hjälpsamt för att riktigt få bra insikt om hur kvalitén har klarat sig hittills.

Regelverk, de lagstadgade standarderna och vad som är praxis idag förändras ständigt, bland annat har det blivit vanligare att välja system med presskopplingar istället för rörsystem med lödkopplingar. Säkerheten blir markant större med den här lösningen och det är både effektivare, enklare och mindre tidskrävande att utföra installationen eller en reparation. Kvalité och kunskap behöver vara nödvändiga egenskaper för maximal hållbarhet och säkerhet.

Traditionella lösningar ersätts med ny teknik

Tekniken utvecklas ständigt för att skapa mer säkra, effektiva och ekonomiska lösningar och traditionella lösningar som svetsning och gängskärning har mer och mer ersatts med presstekniken. Rörsystem med lödkopplingar är högt tidskrävande att installera och reparera och arbetet går exempelvis inte heller att utföra om rören inte är helt tömda på vatten där det annars hade varit omöjligt att genomföra lödning..

Av dessa och även fler anledningar väljer många byggentreprenader och företag pressteknik som är betydligt mindre tidskrävande och dessutom säkrare. Det finns ingen brandfara och därför behövs inte heller något krävande brandskydd, det är mer ekonomiskt, lättare och tidsparande i flera snabbare aspekter. Det krävs heller inget tidskrävande förarbete som behövs vid lödning när kopplingarna fort pressas och en koppling pressas upp till 50 % snabbare än vid konventionell lödning beroende på dimension. Tekniken är också flexibel och mångsidig och kan användas för alla typer av rörsystem inom de vanligaste användningsområdena – dricksvatten, gas och värme.

Vad är rörsystem Profipress?

Med den nya tekniken av presskopplingar erbjuds fler rörsystem som anses vara säkrare och effektivare vid installation och reparation vid slitage. Rörsystemet Profipress är ett presskopplingssystem med presskopplingar som är tillverkade av koppar och rödgods. Det har blivit ett vanligt val av  rörsystem i koppar och lämpar sig specifikt för dricksvattensinstallationer. Verktyg som behövs vid presskopplingar är Profipress och Megapress, tillsammans behövs inga fler verktyg. Megapress har en modern funktion som läckageindikator, det syns tydligt om det läcker när rören är opressade. Med hjälp av en sådan funktion kan läckage upptäckas tidigare och åtgärdas i god tid.

Välkänd byggnad som är skyddad av Profipress

En av New Yorks mest populära turistattraktion är Frihetsgudinnan som är en välkänd symbol för frihet och strävan efter lycka. Varje år gör flera miljoner människor pilgrimsfärden med färja mellan Jersey City och Manhattan, till Liberty Island. Statyn har smala gångar där brandrisken är extra hög och besökarnas säkerhet kan hotas så vid renovering installerades ett helt nytt brandskyddssystem. Byggentreprenören valde då rörsystem Profipress för de rör som brandsläckningsvattnet ska rinna genom vilket ger maximal säkerhet.

Optimala förutsättningar för varje användningsområde

Olika sorters material passar bättre och sämre i de olika användningsområden dricksvatten, värme och gas och genom att använda flera sorters material ökar de optimala förutsättningarna för varje användningsområde. Exempelvis passar rostfritt stål bättre till att användas i känsliga dricksvatten- och blandinstallationer men koppar täcker många olika användningsområden och ses som ett äkta allround-material. Rödgods kännetecknas av lång hållbarhet och är stabilt under tuffa förhållanden och är också avsett att användas i dricksvatteninstallationer. Material i plast har också väldigt många användningsmöjligheter, både i rörledningssystem med hög flexibilitet och som kvalitétsmaterial i avloppsteknik. För att undvika strul och komplicerade samarbeten kan det vara positivt att kika på företag som erbjuder helhetslösningar inom VVS eftersom det kan brukar vara lättare att samla allt hos samma leverantör.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116