Bästa hotell Stockholm | ArtikelHubben

Några tips till dig som ska boka hotell i Stockholm den närmaste tiden

Vi reser mer, längre och oftare än förr. De har gjort att de senaste åren varit rekordartade för både turismen och hotellbranschen. Rumsbokningar i veckorna har ökat med 30 procent och under helgerna med 60 procent, de senaste 10-12 åren. Det är alltså både affärsresenärer och nöjesbesök som växer. Om du kikar i din egen kalender ser du säkert att ditt resmönster har förändrats under senare tid. När det gäller jobbet är det enkelt att ses och konferera på en plats där all service ingår och när du ska vara ledig är det skönt att se något annat än hemmets väggar. Med lite träning kommer du att våga fatta snabba beslut och vara spontan.

Besöksbranschen har en lång historia

I Skandinavien har vi bott på gästgiverier och liknande sedan 1800-talet. Möjligheten fanns först längs de större vägarna och i hamnstäderna. Att övernatta men också att äta gott och umgås gjorde att de här lokalerna blev viktiga mötesplatser. De är viktiga och uppskattade värden än idag! Att sätta betyg på bästa hotell i exempelvis Stockholm har också gamla anor. Guideböcker om de olika platserna och sevärdheterna fanns redan på Medeltiden och Guide Michelin har getts ut från år 1900.

Snabb koll och överblick

Även den längsta resan börjar med ett litet steg, brukar man säga. I våra dagar är det bara ett klick bort. Du plockar upp din mobil ur fickan och arrangerar snabbt en cityweekend eller ett äventyr. Många reseföretag erbjuder kombinationer där du kan fixa resan och boka ditt hotell i Stockholm på samma sajt. Du hittar också enkelt andra resenärers kommentarer och betyg på service, städning, frukostbuffé eller bemötande i receptionen. Om du surfar runt lite då och då, blir det lättare att lära sig hur man hittar bra villkor och prisvärda datum.

Syftet med resan

Ska du fira bröllopsdag, gå med barnen till Junibacken eller se en match med kompisarna? Det är såklart en fördel att känna till syftet eller temat för resan. Var bör ditt hotell i Stockholm ligga? Även om det är lätt att ta sig runt med tunnelbana, taxi och promenader så är det skillnad på Gamla Stan, Djurgården och Solna. I de flesta av huvudstadens områden kan du välja bland flera hotellkedjor som erbjuder uppskattade lojalitetsprogram. Sök runt på olika hemsidor och se vilka erbjudanden som är aktuella och hur du gör för att använda dina medlemspoäng.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116