Komvux i Västerås | Artikelhubben

När du vill byta bana eller lära dig något nytt. Komvux är bara ett klick bort

Somliga vet precis vad de vill bli, redan på lågstadiet. De har aldrig tvekat utan gått raka vägen genom skolan till arbete som sjuksköterska, bibliotekarie eller byggnadsingenjör. Andra vill prova olika vägar och testa vad de passar för. Om du är en av dem, har du kanske just kommit fram till vad som är rätt för dig. Första steget kan vara att komplettera gymnasiet genom vuxenutbildning. Det kan du göra på flera platser i landet, exempelvis på Komvux i Västerås, eller på distans via nätet.

Den här utbildningen ger fullständiga gymnasiebetyg, eller kompletterar dina tidigare betyg. En del behöver en grundläggande nivå, andra kan välja en gymnasial yrkesutbildning som leder till arbete. Det finns mycket att välja mellan på Hermods; över 200 kurser och 70 yrkesutbildningar.

Så här går det till att söka till Komvux

  • Välj den kurs eller utbildning du tror passar dig. De startar flera gånger om året. Du kan läsa på heltid eller på deltid.
  • Du ansöker hos vuxenutbildningen i din hemkommun. De bestämmer om du kan studera och de beställer sedan kurserna.
  • När du blivit antagen ska du registreras på kursen eller yrkesutbildningen.
  • Du får inloggningsuppgifterna till utbildningsplattformen Novo.
  • Du läser kursen i klassrum som på Komvux Linköping exempelvis eller som distansutbildning.

Skillnad mellan distans och klassrum

Det finns flera olika sätt att lägga upp studierna. Om du gillar att ha klasskompisar och lektioner i skolan – välj klassrumsundervisning. Då har du en lärare på plats som kan hjälpa dig. Du kombinerar detta med egna studier via Novo. En annan variant är flex. Det innebär att du studerar på distans, men har tillgång till en lärare och ett klassrum när du behöver. Prata med din kommun om vad som erbjuds där.

 

Distansutbildning är det alternativ där du har störst frihet. Kanske behöver du kombinera studierna med arbete eller tid för familjen? Den här typen av utbildning är tillgänglig dygnet runt. Du använder studieguider, gör självständiga uppgifter och tittar på videoklipp med mera. Dina uppgifter rättas av lärare och hjälper dig när du behöver.

Steg för steg mot målet

Lång erfarenhet av att utforma utbildningar och duktiga lärare, gör att du kan känna dig trygg med att du når ditt mål. Det är bra att hålla ett öga på vilka yrken och kunskaper som efterfrågas nu och i framtiden. För tillfället är det stor efterfrågan på lärare och den kommer att hålla i sig. Kanske skulle Komvux Västerås med inriktning Barn och Fritid vara något för dig om du är intresserad av förskole- eller fritidsverksamhet?


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116