Montera snygga handledare för en säkrar trappa utomhus och inomhus | Artikelhubben

Montera snygga handledare för en säkrare trappa utomhus och inomhus

En trappa är inte bara ett sätt att ta sig mellan olika våningsplan, utan kan också fungera som vacker detalj i ditt hem. De kommer nämligen i alla möjliga designer, storlekar och former och kan byggas i alltifrån traditionellt trä till modernt glas och metall och är därför enkla att implementera i den existerande interiören. Utöver att trappan ska vara snygg och passa in i inredningen samt ta dig mellan bostadens olika våningar, gäller det såklart också att den uppfyller de säkerhetskrav som finns uppställda och är byggda med säkra räcken och handledare. En trappa ska vara säker att gå i för alla som bor i byggnaden, oavsett om det handlar om vuxna, barn, sjuka eller äldre, så se till att bygga den på rätt sätt för största möjliga trygghet.

Nedan följer information om de fördelar som kommer med handledare på trappa både inomhus och utomhus och vilka krav som finns i Boverkets byggregler.

 

Ökad säkerhet och stöd

Till att börja med så bidrar räcken och handledare på trappa till ökad säkerhet och ett stabilt stöd för de personer som använder den. Handledaren kan du hålla i om du har svårt att gå eller luta dig mot om du behöver ta en paus mellan trappstegen, men räcke och handledare fungerar också som ett extra skydd om du skulle råka ramla. De hindrar dig nämligen från att ramla ut på sidan av trappan och har du tur kan du dessutom hinna lyckas få tag i handledaren innan du hinner ramla. 

 

Vilka regler gäller?

Faktum är att det faktiskt finns uppsatta regler för vad som gäller med handledare på trappa, både utomhus och inomhus. I Boverkets byggregler finns det krav på att det ska finnas räcken och handledare i trappor, på balkonger och ramper och som inte omges av väggar. Detta gäller alltså inte bara för trappor inomhus, utan det ska även finnas handledare på trappa utomhus som exempelvis entrétrappor och utrymningstrappor. Detta för att minska risken för olyckor genom fall. Vilka mått som gäller för just din trappa beror på nivåskillnaden mellan gångytorna samt vilka personer som kommer använda sig av trappan. Ta hjälp av en professionell byggare om du känner dig osäker och få samtidigt tips och råd på vilken typ av trappa som bäst passar in i din bostad. 

 

Förhöjer stilen och utseendet

Sist men inte minst kan handledare göra otroligt mycket för trappans utseende. De tillverkas i en mängd olika material och designer så att du enkelt kan få den att passa din personliga stil och inredning. Handledare för trappa inomhus och utomhus kan tillverkas i både trä och metall beroende på vilken känsla du är ute efter och hos din lokala återförsäljare eller tillverkare kan du få hjälp om du behöver ytterligare tips och råd. Genom att kontakta ett välrenommerat företag som kan skräddarsy en trappa med handledare och räcke efter dina behov kommer du kunna göra ditt hem både säkrare och snyggare än någonsin förr!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116