Ljusdesign | artikelhubben

Ljusdesign kan på flera sätt påverka hur en plats upplevs

Ljuset är viktigare än vad många tror. När solen går upp och det börjar bli ljust skickas signaler till kroppen. Dessa signaler talar om för oss att det är dags att vakna. Detsamma händer när solen går ned och det börjar bli mörkt. Dessa signaler har utvecklat genom tusentals år och de är bara ett exempel av flera på det sätt som ljuset påverkar vår vardag.

En väl belyst arbetsplats gör arbetet mer effektivt

Det finns många faktorer att ha i åtanke när det kommer till ljusdesign. Det finns nämligen många saker som påverkar ljuset, från fönster till tak- och vägglampor och mycket mer. Dessutom måste man även ha lokalens användning i åtanke. Ett kontorslandskap kan ha helt andra behov och förutsättningar jämfört med en butikslokal eller en gemensam yta för boende. Det gäller även för industrier och andra typer av arbetsplatser. Bra belysning är en förutsättning för att personalen ska kunna utföra sina sysslor på ett säkert sätt. Även små detaljer, exempelvis ljustyp och hur varmt/kallt ljuset är, kan med tiden ha stor inverkan.

Ta hjälp av en konsult för ljusdesign

Fönster, lampor, reflekterande väggar och smart placerade speglar. Allt som har med ljussättningen att göra kan kännas komplicerat för de flesta, speciellt om den tekniska delen ska kombineras med den rent estetiska. Idag finns det nämligen höga krav när det kommer till själva designdelen. Det kan handla om hotell som vill ha unika utrymmen och även företag som vill ha speciella kontorsmiljöer. Allt detta och mycket mer kan en konsult inom just ljusdesign hjälpa till med.

Andra konsulter som är bra att känna till

När det kommer till ljussättning är ljusexperten en viktig person att konsultera men det finns även ytterligare en konsult som kan bli en nyckelperson för själva utförandet. Vi pratar naturligtvis om installationskonsulten. Det är denna konsult som ser till att lampor och dylikt installeras på ett korrekt och säkert sätt. En installationskonsult kan agera som rådgivare och även som projektledare, vilket innebär att konsulten tar en mer aktiv del i projektet. Ljuskonsulten ser till de viktiga detaljerna inom belysning medan installationskonsulten i sin tur har ett helhetsperspektiv. Bägge konsulter är viktiga för att ett byggprojekt ska bli färdig inom rätt tid och på rätt sätt.

Ett tips är att du vänder dig till ett företag som erbjuder både ljuskonsulter och även installationskonsulter och andra typer av konsulttjänster. Där kan du oftast hitta en konsult som passar just ditt projekt perfekt.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116