Lasergravyr på glas och andra material – snyggt och exklusivt | Artikelhubben

Lasergravyr på glas och andra material – snyggt och exklusivt

Lasergravyr är en särskild teknik där man lasrar in bokstäver eller motiv i olika material. Du kan bland annat lasra i glas, något som ger en mycket effektfull och exklusiv känsla.

Att använda laser är populärt inom skylttillverkning. Förutom att tekniken används på exempelvis namnskyltar är det också väldigt vanligt för att märka upp information. Fördelen med denna teknik, jämfört med andra sätt att printa in text på, är att laser håller. Eftersom det sker en utgjutning när man lasrar i exempelvis glas, håller det hur länge som helst. Jämfört med till exempel ett tryck på plast som riskerar att flagna eller blekas med åren.

Då alla verksamheter har sina olika förutsättningar samt preferenser finns det skyltar som passar varje företag. Lasergravyr på glas är exempelvis passande för restauranger, konferenslokaler samt hotell där man ofta behöver hänvisningsskyltar. Detta kan bland annat handla om toalettskyltar eller hänvisning till olika lokaler. Det går även att lasra i andra material än glas, till exempel trä, metall eller plast. Detta öppnar upp många designmöjligheter då du i stort sett kan få en skylt designad precis hur du vill.

Något många gillar med lasrat glas är det exklusiva resultatet. Det ser helt enkelt väldigt lyxigt ut. Dessutom finns det stora möjlighet att få skylten gjord på många sätt. Att enbart lasra ut bokstäver ur glas är vackert i sig, men det går även att fylla i utgjutningarna med en fin färg, till exempel guld. Förutom att det går att lasra utgjutna bokstäver går det även att lasra upphöjda bokstäver. Detta är också effektfullt och går att få i flera färgutföranden och i olika material. För dig som letar efter något riktigt originellt finns idag även möjlighet att gravera in fotografier i gråskala. För att göra detta använder man en YAG-laser, en mycket innovativ laser som större skyltföretag i Stockholm erbjuder. Detta kan vara passande på såväl en skylt som för en present eller liknande.

Om du har ett företag som behöver synas bättre finns det andra typer av skyltar som kan vara praktiska. Ljusboxar är till exempel ett populärt alternativ. Denna sortens skylt är belyst inifrån, så kallad integrerad belysning, ofta LED-lampor. Ljussatta skyltar syns på håll och eftersom blicken ofta dras mot ljus är det ett otroligt effektivt marknadsföringssätt. Det finns dock inget som säger att du inte kan dra nytta av såväl lasrade som belysta skyltar. Du kan kombinera bägge. För dig som är intresserad av lasergravyr i Stockholm finns flera professionella skyltföretag att vända dig till. För att du ska bli nöjd och slippa otrevliga överraskningar är det viktigt att du kontrollerar företagen ordentligt. Begär offert och kolla upp saker som kundrecensioner samt portfolio innan du bestämmer dig.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116