Konferensresa Lissabon

Konferensresa Lissabon – kultur, natur, stränder, linbana, kakel och rostade kastanjer

Kvarteret Bairro Alto i centrala Lissabon är väl värt ett besök. Passa gärna på att lyssna på fado, den portugisiska folkmusikstil som ofta handlar om havet eller om de fattiga människornas liv. Känslofyllda, uttrycksfulla och ofta djupt melankoliska sånger som kan vara blandningar av sorgsenhet, smärta, lycka och kärlek. Ordet fado kommer från latinets ord för öde; fatum, på engelska fate. Det finns två olika stilar av fado. Den äldsta stilen, som förknippas med just Lissabon, uppstod på 1800-talet. Maria Severa, som föddes i Lissabon den 26 juli år 1820, är känd som en av Portugals första fadosångerskor. Boka Konferensresa Lissabon och ta del av Portugals kulturella utbud.

Närheten till havet präglar inte bara Lissabon utan även Cascais, som ligger endast två och en halv mil från den portugisiska huvudstaden Lissabon. Cascais stränder och natur överväldigar besökaren. Oerhört vackra landskap ger en känsla av vördnad inför naturen. Ett morgondopp i det kristallklara vattnet bidrar till en känsla av pånyttfödelse. En kraftfull injektion av energi och livsglädje. En glädjekälla för varje medarbetare, välbehövlig efter dagar och månader av hårt arbete. Konferens Lissabon – en paus i vardagen som lätt ger den avkoppling som alla behöver för att åter vilja ge allt för företagets bästa.

Aktiviteter Lissabon – linbana och promenader vid floden Tejo

Att åka linbana i Lissabon är en aktivitet som brukar attrahera många besökare. En linbanetur bjuder på vacker utsikt över floden Tejo och Europas näst längsta bro Vasco da Gama-bron. Vasco da Gama-bron är ritad av Armando Rito och invigdes i mars år 1998.

Det är också fint att promenera utmed floden Tejo. En miljö som väl lämpar sig för ett konferenspass i form av Walk & Talk, ett koncept som Hummingbird Grupp & Konferens har goda erfarenheter av. Aktiviteter Lissabon i form av promenader kan mycket väl bli lyckade konferenspass som starkt bidrar till gruppens gemensamma kreativa förmåga. Livliga, fria diskussioner om mål och visioner bidrar till samförstånd i gruppen. Genom att skapa ett innovationsrikt team har ni goda möjligheter att nå era gemensamt uppsatta mål.

 

Företagsresa Lissabon – labyrintliknande gränder och kakelklädda fasader

En företagsresa till Lissabon är en väl värd investering i företaget och dess medarbetare. Ett bra verktyg för att skapa ett mer sammansvetsat team, välkomna nya medarbetare eller dra igång ett helt nytt projekt som kräver att gruppdeltagarna känner gemenskap och framåtanda.

Alfama, som är ett av Lissabons äldsta områden, är en intressant stadsdel som bjuder in till långa promenader i labyrintliknande kvarter. En utmärkt plats för kollegor och arbetskamrater som vågar gå vilse för att tillsammans sträva efter att hitta rätt igen. I stadsdelen Alfama finns katedralen Sé, Lissabons äldsta religiösa byggnad. Katedralen byggdes på 1100-talet.

I stadsdelen Alfama finns även Kakelmuseet, som ligger i ett gammalt kloster. Kakelklädda fasader är vanligt förekommande i Portugal, på till exempel kyrkor, gamla hus, skolor, tåg- och tunnelbanestationer. Att ströva runt i den portugisiska huvudstaden och beskåda alla vackra kakelklädda byggnader är ett sant nöje och en skönhetsupplevelse. På portugisiska heter kakelplattorna azulejos. Passa gärna på att köpa vackert kakel till nära och kära, och varför inte som en vacker och minnesvärd dekoration till arbetsplatsen? Konferensresa Lissabon – ända in i kaklet.

Träkolsgrillade sardiner, rostade kastanjer och den traditionella portugisiska soppan caldo verde hör till det portugisiska kökets kulinariska höjdpunkter. Bacalhau är en populär fiskrätt som ibland betraktas som Portugals nationalrätt. Varje middag i den portugisiska huvudstaden Lissabon har nya spännande smaker att erbjuda. Prisnivån är dessutom relativt låg. Vitlök, koriander och persilja är exempel på smakhöjare i det portugisiska köket. Konferens Lissabon – en smakrik upplevelse av den portugisiska huvudstaden.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116