stadsplanering med hållbar utveckling | Artikelhubben

Konferensresa Köpenhamn – Med Sikte Mot Stjärnorna

Cykla i Köpenhamn och upplev stämningen i den danska huvudstaden. Köpenhamn lockar med sin kosmopolitiska prägel. Tycho Brahe Planetarium är en intressant plats fylld av kunskap om stjärnor, planeter och livet som astronaut. Tycho Brahe föddes i Skåne, som då var en del av Danmark, den 14 december 1546. Han kom att bli en framgångsrik astronom, astrolog och alkemist och en av ytterst få som upptäckt en supernova i Vintergatan.

Tycho Brahe Planetarium designades av den danske arkitekten Maa Knud Munk, som under sin levnadstid bland annat gjorde studieresor till Mexiko, Indien och USA. Planetariet bjuder på lärorik underhållning av högsta klass. Tycho Brahe Planetarium ligger centralt mitt i Köpenhamn, nära centralstationen. Konferens Köpenhamn med besök på Tycho Brahe Planetarium – rymd, universum, fascinerande fenomen, solsystem och stjärnhimmel.

Nørrebro är en av Köpenhamns intressanta stadsdelar, ett multietniskt område beläget nordväst om själva stadskärnan. I Nørrebro föddes den danske fotografen Viggo Rivad, som med sina foton uttryckte ett humanitärt budskap. Han koncentrerade sig på missgynnade områden och människor i utkanten av samhället. Kina, Jemen, Venezuela, Israel, Auschwitz, Mexiko, Sahara, Laos, Egypten och Marocko är bara några av de platser han fotograferade under sin livstid och karriär. Konferensresa Köpenhamn – med ett ögonöppnande besök i den multikulturella stadsdelen Nørrebro.

Nørrebro station i funkisstil byggdes år 1930. En sevärd byggnad med ett stycke historia. Parken Superkilen i Nørrebro är en perfekt plats för ett lärorikt konferenspass utomhus. Parken symboliserar tolerans och mångfald och är designad för att föra samman nyinflyttade flyktingar och lokalinvånare. Parken, som har prisats för sin arkitektur, är fylld med föremål från olika kulturer såsom gungor från Irak, en fontän från Marocko och utflyktsbord från Armenien. Konferens Köpenhamn – en studie i mångfald.

 

Boka Konferensresa Köpenhamn – Upptäck Hållbar Stadsutveckling

Den danska huvudstaden Köpenhamn rymmer både många breda cykelbanor och många parker och grönområden. Köpenhamn är en stad som har höga ambitioner när det gäller hållbar stadsutveckling. Många av stadens byggnader är både attraktiva och klimatvänliga. Företag och universitet är starkt engagerade i planeringen av ett koldioxidneutralt samhälle och förhoppningen är att den hållbara stadsutvecklingen ska skapa fler jobb och ökad livskvalitet på en och samma gång. Konferensresa Köpenhamn – en positiv inblick i en grön framtid.

Boka Konferensresa Köpenhamn och låt konferensen inspirera till en hållbar framtid. Här finns mycket att lära och många innovativa idéer att utveckla. Krøyers Plads är ett bostadsområde som är mycket intressant ur ett hållbarhetsperspektiv. Ett smart inomhusklimat och låg energiförbrukning.

Maersk-tornet är ytterligare ett projekt som är intressant ur ett hållbarhetsperspektiv. Maersk-tornet är en forsknings- och utbildningsanläggning för den hälsovetenskapliga fakulteten vid Köpenhamns universitet. Det är Danmarks energisnålaste laboratorium.

Medicinsk forskning kräver mycket energi. Mycket utrustning och elektronik avger värme. Kallt havsvatten från hamnen kyler ned Maersk-tornet och fasadens jalusier öppnar och stänger sig under dagen för att skärma av direkt solljus. Utanför byggnaden finns en reservoar som rymmer upp till fem miljoner liter regnvatten. Reservoaren hjälper till att avlasta stadens avloppssystem exempelvis vid störtskurar.

Boka Konferensresa Köpenhamn och studera stadens många intressanta och innovativa lösningar för en hållbar framtid.

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116