Kaffetillbehör som du behöver för en lyckad verksamhet | ArtikelHubben

Kaffetillbehör som du behöver för en lyckad verksamhet

Affärsplanen är satt, du har fått tillgång till en bra lokal och skylten för ditt nya café sitter uppe på väggen. Nästa steg för att kunna sätta igång verksamheten på riktigt är att investera i kvalitativa kaffetillbehör för att kunna mala och brygga riktigt gott kaffe till dina kunder. Nedan följer några smarta tips på produkter som kommer ge dig en bra grund att stå på. Lycka till!

Kvarnar och kaffemaskiner

Börja med att köpa in förpackningar med riktigt bra kaffebönor för att skapa en smak som du vill ska förknippas med ditt varumärke. När det är gjort är det dags att välja kvarn och kaffemaskin. Vilka tillbehör och modeller du väljer här beror helt på hur stor din verksamhet är, hur snabbt du vill kunna servera dina kunder och hur stort fokus det faktiskt kommer vara på just kaffet på menyn. En äkta kaffebar måste såklart satsa på lite högre kvalitet och kunna erbjuda fler alternativ än en lunchrestaurang som serverar en kopp bryggkaffe efter maten. Gällande kaffemaskiner finns det olika grupper som kan delas in i helautomatiska kaffemaskiner, espressomaskiner och filterkaffemaskiner. Dessa kommer sedan i olika utföranden och med olika avancerade funktioner för att du ska kunna välja en modell som passar dig. När det kommer till kaffekvarnar kan dessa delas in i espressokvarnar, bryggkaffekvarnar och industrikvarnar. Även här beror det helt på vilket kaffe du vill kunna servera och också på vilken kvarn som passar ihop med din kaffemaskin.

Koppar, fat och glas

Utöver kvarn och kaffemaskin behöver du såklart tillbehör för din restaurang som hjälper dig att servera din dryck snyggt och professionellt. Satsa på koppar och glas speciellt anpassade för de olika kaffetyperna som finns på din meny. En espresso ska såklart serveras i en espressokopp och en cappuccino bör i sin tur serveras i en klassisk cappuccinokopp. Om du väljer stilrena och enkla serviser eller färgglada och mönstrade för att sticka ut är helt upp till dig. De är dock ett viktigt tillbehör för att ditt café ska kännas mysigt och inbjudande och för att dina kunder ska få en härlig dryckesupplevelse.

Kompletterande dryckesmaskiner

Vill du kunna servera mer än bara kaffe på ditt café finns det även en mängd andra dryckesmaskiner tillgängliga på marknaden. Maskiner för färskpressad juice är till exempel ett populärt val, särskilt för ställen som serverar frukost och brunch. En kvalitativ blender kan istället hjälpa dig att blanda smoothies och frappe. Välj ut passande tillbehör för ditt café för att skapa de bästa förutsättningarna för en blomstrande verksamhet. Hitta en professionell återförsäljare online och sätt sedan igång att servera dina kunder riktigt goda drycker.

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116