KLOCKA | Artikelhubben

Köpa lyxiga klockor Göteborg

Varje klocka är en maskin som sakta men säkert slits ned. Det är en oundviklig del av hur världen fungerar och det gäller i allra högsta grad även för klockor. För att en klocka ska fungera så bra som möjligt behöver den kollas igenom relativt regelbundet.

Ett måste om du vill kunna använda klockan länge

Att utföra service och underhåll för bilen är en självklarhet. Den blir ju sliten och vissa delar behöver bytas ut med tiden för att din bil ska fungera på bästa sätt. Självklart gäller detta även för klockor. Dyra klockor, exempelvis Rolex och Omega, är inget undantag mot detta. Ju mer du använder klockan, desto mer regelbundet kommer du att behöva utföra service. Ofta innebär i det här fallet med flera års mellanrum. Det är fullt möjligt att lämna in en Rolex för service och underhåll en gång om året men det går i regel oftast lika bra att lämna in den efter fem eller sex år. Huvudsaken är att en auktoriserad och duktig urmakare får titta på klockan, olja kugghjulen och byta ut de delar av urverket som slitits ned alltför mycket.

Vad kostar dyra klockor att underhålla?

Det beror i regel på hur komplicerad klockan är. Ju färre komplikationer, desto lättare och billigare är det att utföra service och underhåll. Det som händer är att urmakaren tar isär klockan, ser över de olika delarna, oljar, byter och reparerar innan de slutligen sätter ihop allt igen.

Vissa klockor är mer komplicerade än andra

Skillnaden är stor mellan en Rolex Day Date, där du kan se tiden, dagen och datumet, och en klocka ur kollektionen Patek Philippe Grand Complications, där du exempelvis kan se tid, dag, datum, månad och månfaser samtidigt som klockan även tar hänsyn till skottår. Ju fler komplikationer, desto dyrare klocka och mer kostsamt underhåll. Om du tar in din Rolex för underhåll efter cirka fem år kan det kosta runt 5 000 kronor. Du kommer nog inte få ett svar direkt när det kommer till din Patek Philippe men du kan räkna med att det blir lite dyrare.

Därför ska du vända dig till rätt urmakare eller klockbutik

Du kan enkelt köpa lyxiga klockor i Göteborg och andra storstäder, däremot är det inte alltid som samma butik kan utföra underhållet och servicen. Ett bra tips är att försöka hitta en klockåterförsäljare som även är certifierade att utföra underhållet. Det innebär att de får all information de behöver från klockvarumärket och att de även är behöriga att köpa originella reservdelar. Oavsett om du ska köpa lyxiga klockor i Göteborg eller en annan storstad, dubbelkolla att butiken även kan ta hand om underhållet innan du tar ett beslut.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116