Hur du på bästa sätt kan inreda ett barnrum

Att dekorera barnens rum kan kännas som en svår uppgift – de vill ha prinsessor och tecknade figurer på väggarna medan du hellre skulle välja något mer neutralt som kan sitta kvar iallafall i ett halvår. Rummet ska dessutom bjuda in till både lek och koncentration. Det är helt enkelt en hel del saker som du behöver ha i åtanke när det kommer till att köpa inredning och möbler till barnrum.

Nedan följer en rad tips som förhoppningsvis kan vara hjälpsamma när du planerar att inreda eller renovera de allra minstas rum. Att ha en bra plan innan du börjar införskaffa möbler eller måla väggar kommer göra det betydligt enklare att få till ett bra helhetsintryck och ett resultat som kan fungera i flera år framöver. Självklart kan du låta de större barnen vara med i processen – det kommer garanterat bli uppskattat!

Inred neutralt

Ett första tips att ha i åtanke är att inte vara allt för överambitiös när det är dags att börja inreda. Satsa istället på en stil som håller i flera år och byt bara ut tillbehören och dekorationerna i takt med att barnet växer. Tavlor på väggarna och tyger på kuddar och mattor kan göra stor skillnad i ett rum. Välj en neutral tapet eller måla väggarna i ljusa färger som känns lugna och inbjudande.

Möbler att växa i

Ett annat bra tips för att skapa ett rum som inte behöver göras om efter ett halvår är att satsa på att införskaffa kvalitativa möbler som barnet kan växa upp med. En klassisk byrå kan passa som förvaring för blöjor och kläder när barnet är riktigt litet, medan den senare kan bli en praktisk möbel för leksaker. En växasäng är också ett bra alternativ som du kan göra längre allteftersom barnet växer och blir längre. Det är bra både för plånboken och miljön!

Smart förvaring

Ett barnrum kan snabbt bli överbelamrat med leksaker och läxböcker och därför är det extra viktigt med smart förvaring. Välj ut möbler eller förvaringsboxar där barnen enkelt kan lägga undan sina saker när de börjar bli tillräckligt gamla. I Sickla Köpkvarter har du tillgång till en mängd butiker där du kan hitta tillbehör och möbler för barnen. Big Baby – Barn och Babybutik i Sickla och Farmhouse Living är två av de butiker som erbjuder ett generöst sortiment anpassat för barnrummet. Ta hjälp av den kunniga personalen för att få inspiration till hur just du kan inreda banens rum.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116