Hitta din bästa avfettning för bilen, motorcykeln eller cykeln | Artikelhubben

Hitta din bästa avfettning för bilen, motorcykeln eller cykeln

När det är dags att ta tag i vårstädningen av din bil, cykel eller moped är det viktigt att det görs grundligt och på rätt sätt för att få ett så bra slutresultat som möjligt. En av de viktigaste delarna i rengöringsprocessen av smutsiga föremål och ytor är att använda ett avfettningsmedel för att få bort det hårdaste lagret av smuts. När du vistas på vägarna samlas både damm, avgaser, salter och olja, vilka lägger sig som ett tunt men hårt sittande lager över ditt fordon. Avfettningsmedlet är till för att lösa upp detta och klarar av att ta bort den smuts som en svamp och vanligt bilschampo inte klarar av. För att du ska hitta den bästa typen av avfettning för ditt fordon kommer här en förklaring av några av de vanligaste typerna.

Alkaliskt avfettningsmedel

Detta är ett typ av tvättmedel som blandats med vatten. Genom att blanda olika alkoholer, tensider och vatten skapas en produkt som klarar av att avlägsna flera typer av smuts och är därför ett bra allroundmedel. Det går att applicera när fordonet är blött och fungerar hyfsat effektivt för att ta bort bromsdamm som fastat på fälgarna.

Kallavfettning

Detta är en av de bästa typerna av avfettning för bilen som är otroligt effektivt på fet smuts och består av aromatisk lacknafta. Den olja och tjära som ligger på asfalten och som sedan fastnar i lacken på ditt fordon är otroligt svår att få bort, men detta klarar kallavfettningen av galant. Låt ytan på fordonet vara torr vid applicering för bästa möjliga resultat.

Mikroavfettningsmedel

Mikroavfettningsmedel är en blandning av alkaliskt avfettningsmedel och kallavfettning, vilket ger dig fördelarna hos de båda. Här måste du dock vara noga med att inte låta bilen stå på en vanlig spolplatta med oljeavskiljare eftersom kallavfettningen i medlet inte kommer tas upp utan fortsätter ut i avloppet.

Kokosavfettning

Vill du ha ett miljövänligt alternativ utan risk för föroreningar i naturen så du satsa på en så kallad naturavfettning. Ett exempel på detta är kokosavfettning som är avsedd att användas som rengöring på olika typer av fordon och maskiner. Det är en miljöanpassad produkt som är tillräckligt effektiv för att kunna ersätta mer traditionella schampon och avfettningsmedel för fordonstvätt och klarar dessutom att ta bort svår smuts som annars bara kallavfettning klarar av. Detta är alltså en av de bästa typerna av avfettning för bilen om du vill ha en produkt som både är miljövänlig och effektiv.

Hitta din bästa avfettning hos en professionell återförsäljare och låt dem svara på dina frågor om du känner dig osäker på vad du bör välja. Sedan är det bara att njuta av din skinande rena bil, cykel eller moped och ge dig ut på de nysopade gatorna!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116