Helautomatisk kaffemaskin för restaurang och café - få mer tid över till annat

Helautomatisk kaffemaskin för restaurang och café – få mer tid över till annat

Marknaden erbjuder fler och fler kaffemaskiner för varje år som går och i samma takt förbättras också tekniken och kvaliteten. Medan många fortfarande gillar hantverket med en manuell espressomaskin väljer alltfler restauranger och caféer att gå över till helautomatiska alternativ.

En helautomatisk kaffemaskin för restaurang eller café är ett perfekt alternativ om du inte har kunskapen eller tiden att själv mala, dosera eller brygga kaffet. De kommer i en mängd olika utföranden, storlekar och med varierande funktioner för att du enkelt ska kunna välja en kaffemaskin som passar din verksamhets behov. En del är stora och avancerade och passar perfekt för restaurang- och cafémiljöer, medan andra är mindre och smidiga och platsar lika bra hemma i köket som en inbjudande detalj på hotellrummet. Kika runt i butiker, antingen fysiska eller online, och se vilka alternativ som finns tillgängliga för dig.

Kaffe på beställning

Det smarta med att placera en helautomatisk kaffemaskin på ett café eller restaurang är att du snabbt kan servera dina kunder precis det kaffe de vill ha. Maskinen maler de kaffebönor du valt att använda och tillsätter precis den mängd som behövs för att skapa den cappuccino, espresso eller latte som beställts. Beroende på vilken modell du använder finns det ibland också en inbyggd mjölkskummare som snabbt och effektivt kan göra mjölken varm och fluffig. Skulle du välja en mindre eller lite enklare kaffemaskin går det även att köpa till en separat mjölkskummare, samt en mängd andra baristatillbehör så som tampers, termometrar och snygga mjölkkannor.

Enkel och snabb rengöring

En annan stor fördel som följer med en kvalitativ automatisk kaffemaskin är att den har ett inbyggt rengöringsprogram som håller delarna fräscha och rena. På så sätt behöver du själv inte rengöra maskinen lika ofta och kommer kunna servera lika gott kaffe gång på gång. För bästa hållbarhet och kvalitet är det dock bra att då och då låta servicepersonal komma och ta en titt på kaffemaskinen. Kanske är det någon del som behöver bytas ut eller rengöras lite extra för att fungera som den ska. De flesta företag som säljer kaffemaskin för restaurang och café erbjuder även rengöring och service som extra tjänst. Ta därför kontakt med det företag du köpt din kaffemaskin ifrån för att säkerställa att de vet vad de har att göra med.

Lägg tiden där den behövs

Den som någon gång jobbat inom restaurangbranschen vet vilket stressigt jobb det är. Då gäller det att effektivisera arbetsuppgifterna så mycket som möjligt för att det ska finnas tillräckligt med tid för att ta hand om kunderna och servera den mat och dryck med den kvalitet man önskar. Har du därför kaffe på menyn är en helautomatisk kaffemaskin anpassad för café och restaurangverksamhet väl värd sin investering. I och med att du själv inte behöver mala bönorna eller dosera kaffet kommer du snabbare servera dina kunder och få mer tid över till annat. Detta kommer göra både dig och dina besökare nöjda och glada!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116