Gaffeltruckar för att förbättra ditt företag | Artikelhubben

Gaffeltruckar – hur kan de förbättra din verksamhet?

I många branscher är man beroende av maskiner och redskap för att kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett effektivt och säkert sätt. Det kan handla om alltifrån penslar och rörtänger till traktorer och truckar. Det sistnämnda, truckar, är ett vanligt förekommande fordon på bland annat byggarbetsplatser och i lagerlokaler och hjälper personalen att lyfta och förflytta olika typer av gods och kan på så sätt öka produktionen inom verksamheten. Läs vidare för att ta reda på mer!

Förr var man tvungen att flytta byggmaterial och varor för hand eller genom hävteknik, vilket både tog längre tid och kunde innebära livsfara. I takt med att motorer blev viktiga delar i maskiner och verktyg på arbetsplatserna började man dock även förstå värdet av att använda sig av motordrivna fordon för lossning och lastning. Sedan truckarnas intåg inom industri- och byggbranschen har de bara blivit allt viktigare delar av arbetsdagen och finns nu tillgängliga i flertalet modeller. Gaffeltruckar, låg- och höglyftande truckar, ledstaplare, hjullastare och skjutstativtruck är bara några av dem och vilken som passar ditt företag bäst beror helt enkelt på var du planerar att använda den och vilken behörighet du och dina anställda har. Du kan skaffa dig behörighet för att köra truck i form av Truckkort A till D, där Truckkort A gäller för de enklare modellerna som låglyftande gaffeltruckar och Truckkort D gäller för större modeller som terminaldragtruckar. Att använda dig av truckar i din verksamhet kommer med många fördelar och kan hjälpa dig att leda verksamheten och produktionen framåt. Personalen kommer inte utsättas för lika stor skaderisk och onödig belastning och de kommer enklare kunna hantera stora och tunga laster när de behöver förflyttas. Beroende på vad som passar din verksamhet bäst kan du kontakta en återförsäljare av gaffeltruckar för kort- eller långsiktig uthyrning och på så sätt anpassa upplägget efter dina behov.

Satsa på nya eller begagnade gaffeltruckar?

Genom att hyra gaffeltruckar, kort- eller långsiktig uthyrning, behöver du inte göra samma stora investering som när du köper en truck utan kan använda och betala för den under den period du behöver den som mest. Detta passar dig som har en verksamhet där produktionen ökar under vissa perioder eller för dig som ska sätta igång med ett tidsbegränsat projekt. Vet du däremot med dig att du är i behov av en eller flera truckar för att klara av att sköta din verksamhet och att den eller de kommer behövas året runt kan det vara bättre att köpa. Här kan du själv välja om du vill investera i nya eller begagnade gaffeltruckar beroende på vad som blir mest lönsamt för din verksamhet. Begagnade gaffeltruckar ligger såklart lägre i pris och drabbas inte av samma prisfall som om du köper en splitter ny modell. Var dock noggrann att kontrollera att den servats kontinuerligt och att alla delar fungerar som de ska innan du slår till.

Avtal efter dina behov hos en professionell återförsäljare

Oavsett om du bestämmer dig för att hyra eller köpa truckar är det en god idé att leta upp en professionell återförsäljare som kan hjälpa dig att hitta en optimal lösning. På så sätt kan ni tillsammans ta fram ett upplägg som passar din verksamhet och ditt arbetsflöde för att göra en så lönsam affär för företaget som möjligt. Lycka till!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116