Gör kontoret ergonomiskt med balansplattor

Gör kontoret ergonomiskt med balansplattor

Balansbrädan har blivit ett alltmer vanligt förekommande inslag för de som jobbar vid skrivbord. Fler och fler har börjat tänka sig för när det kommer till stillasittande och vill hitta alternativ och hjälpmedel för att röra sig samtidigt som man arbetar. Balansplattor är ett utmärkt alternativ att ha nära till hands vid ditt höj- och sänkbara skrivbord för att ta fram när du vill stå upp framför datorn. Den hjälper dig att träna och aktivera balansen, öka blodcirkulationen, upprätthålla en naturlig kroppshållning samt aktivera och träna fotleder, knän och höfter. När din kropp behöver balansera kommer även dina inre och djupt liggande magmuskler att stärkas. Du får alltså hälsosam träning på köpet som kommer hjälpa dig att hålla uppe och balansera ryggraden.

 

Marknaden för balansbrädor är bred. Det finns en mängd olika typer av balansplatta för kontor, fysioterapi eller helt vanlig träning. Välj den modell som passar ditt användningsområde bäst. Är du ute efter en modell som passar att ha under skrivbordet finns det vissa saker att ha i åtanke.

Hur ska du tänka när du ska välja balansplatta för kontoret?

Jämför du balansplattor anpassade för kontor erbjuder de en större stabilitet och kontroll än andra typer av vippbrädor. Den är enkel och inte ansträngande att stå på och alltså inget verktyg för träning. Hör ligger fokus på att upprätthålla en stark och bra hållning när du väljer att stå framför skrivbordet, samtidigt som muskler och leder stärks på ett skonsamt sätt. Är du i stället ute efter att träna lite hårdare med en balansplatta finns det modeller anpassade även för detta.

Om du letar efter en balansbräda som erbjuder din kropp tillräckligt med rörelse, men som inte distraherar dig från ditt arbete, ska du ha följande faktorer i åtanke för att välja rätt modell för dig.

Form – Som tidigare nämnt finns det olika modeller tillgängliga på marknaden. Vissa plattor har en helt rund undersida vilket gör att du kan vippa den både bakåt och framåt samt åt båda sidor. Vill du hellre ha en platta som bara kan vippa åt sidorna ska du välja en modell med halvcirkelformad undersida.

Storlek – Välj en platta som passar din kroppsstorlek. En lång person kräver en lite större balansbräda, medan en mindre person klarar sig med en modell av liten storlek.

Budget – En annan viktig sak att fundera över är hur mycket balansbrädan ska kosta. De finns tillgängliga i en mängd olika prisklasser, men det är fortfarande viktigt att tänka på kvaliteten för att du ska få ut så mycket av din platta som möjligt.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116