Flytthjälp och flyttstädning – spara mer tid åt viktigare saker du behöver göra under flytten | Artikelhubben

Flytthjälp och flyttstädning – spara mer tid åt viktigare saker du behöver göra under flytten

Om du ska flytta har du förmodligen en rad olika saker som du behöver göra. Det bästa sättet för att inte glömma något viktigt är genom att föra listor. Vi går igenom saker som är bra att tänka på när det kommer till flytt, exempelvis nedpackning och städning.

När du ska flytta ska givetvis det gamla hemmet städas ur ordentligt, dessutom ska du hinna köra alla dina ägodelar till din nya bostad. Men det slutar inte här. En flytt är omfattande och även om du flyttar i närområdet ska du göra saker som adressändra, flytta abonnemang, anmäla sophämtning och mycket mer. Under samma tid ska du ha tid över att varsamt packa ner dina saker i flyttkartonger, transportera stora och tunga möbler och städa den gamla bostaden noggrant. Det är inte alltid tiden räcker till, så det kan vara aktuellt att börja fundera över att anlita ett flyttföretag som kan hjälpa dig med vissa delar.

Flytthjälp är något som innebär att ett företag hjälper dig transportera dina saker. Men du kan idag även hitta företag som erbjuder såväl nedpackning och transport som flyttstädning. Vad vill du helst slippa göra? Du kan alltid låta en firma ta hand om vissa delar, som att flytta tunga och otympliga möbler. Eller att ta itu med den gamla bostaden efter att du själv flyttat alla saker. Städningen är omfattande, så det är ofta smart att ta hjälp med den biten. Vanligtvis ingår allt du behöver i flyttstädning, som:

  • Fönsterputsning och avtorkning av karmar, bleck och båge.
  • Rengöring av alla golv, lister och kontakter.
  • Rengöring av vitvaror och ugnar, badkar och dusch och liknande.
  • Rengöring av skåp och lådor, både in- och utvändigt.
  • Tömning av golvbrunnar och rengöring av fläktar.

Om det är något som inte ingår kan du vanligtvis lägga till det för ett extra pris. Men vad är då ett rimligt flytthjälp pris? Priserna varierar naturligtvis dels beroende på var i Sverige du bor, men även vem du anlitar. Vanligtvis tar flyttfirmor betalt per timme, men ibland kan de göra en kontroll av bostaden för att beräkna ett fastpris. Om du är privatperson kan du utnyttja RUT-avdraget när du anlitar flytthjälp i Stockholm. Då får du en rejäl prisreducering. Under tiden som du får flytthjälp kan du hinna med andra saker som rör flytten. Som att komma iordning i det nya hemmet, det är ju trots allt det roligaste när du väl ska flytta.

Flytthjälp i Stockholm kan vara bra att boka in ett tag i förväg eftersom efterfrågan ofta är hög. Och trots att det finns många aktörer som kan hjälpa till vill du naturligtvis få hjälp av de bästa. Flytthjälp pris bör alltså inte vara det enda du kollar på, se även till att du söker upp referenser, läser recensioner och kontrollerar företaget du tänker anlita. Det är trots allt dina ägodelar vi pratar om, du vill ha ett företag som är varsamma, noggranna men som ändå kan arbeta rutinerat och effektivt.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116