Flytta piano

Flytta piano- tips som räddar rygg och rytm 

Visst är det fantastiskt att ha ett piano hemma! Ett piano kan fylla hemmet med musik och ger många glädjefyllda stunder för gammal som ung. Men att flytta ett piano ー det är en helt annan melodi. Hur ska något så tungt som ett piano kunna flyttas utan att du riskerar att både skada dig själv och instrumentet? Här kommer några handfasta flytta-piano-tips.

Svårigheten med att flytta ett piano

Att det är så svårt att flytta ett piano beror både på att instrumentet är tungt och otympligt. Ett piano kan väga flera hundra kilo och det krävs kunskap för en pianoflytt.

Risker med att flytta ett piano

  • Du eller ditt flyttsällskap kan skadas.
  • Ditt piano kan gå sönder eller förlora sin klang.
  • Ditt golv eller dina väggar kan få bestående skador om ett piano flyttas på fel sätt.

Har du ärvt ditt piano från en älskad släkting eller om instrumentet på något annat sätt har högt affektionsvärde ー boka privatflytt. Då tar en erfaren flyttfirma hand om din pianotransport i Stockholm

Flytta piano ー tips för en säkrare pianoflytt

Om du vill flytta pianot själv finns en del att tänka på. Här kommer några användbara flytta-piano-tips.

  • Be fyra av dina allra starkaste vänner att hjälpa till med pianoflytten.
  • Provgå sträckan som pianot ska flyttas för att upptäcka eventuella faror som till exempel lutning. Tappar ni kontrollen över pianot i lutning finns stor risk för allvarliga skador. 
  • Använd en bärsele för att fördela pianots tyngd bättre över kroppen.
  • Ställ pianot på en transportplatta (en platta med hjul) för att enklare kunna flytta pianot på plant underlag. 
  • Undvik att bära pianot uppför eller nedför trappor i den mån det går. De allra flesta olyckor sker just i trappor. 

Känner du dig minsta tveksam inför pianoflytten ー då är ett bra flytta-pianot-tips att ta hjälp av ett proffs för pianotransport inom Stockholm.

Vad kostar en pianotransport i Stockholm? 

Kostnaden för att flytta ett piano beror bland annat på hur stort pianot är och hur många trappor det ska bäras uppför eller nerför. Om pianot behöver flyttas flera mil tillkommer även milersättning för flyttfirman. Kontakta en flyttfirma för att få reda hur mycket det kostar att flytta just ditt piano. 

RUT-avdrag för pianotransport i Stockholm? 

Ja. Pianoflytt ger rätt till RUT-avdrag om du anlitar en flyttfirma. Det är 50 procent av arbetskostnaden som ger rätt till RUT-avdrag. Kostnader för material, resor, utrustning eller administration i samband med arbetet ger oftast ingen rätt till avdrag. 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116