försäkring för egenföretagare | Artikelhubben

Finns det någon bra försäkring för egenföretagare? Det finns ett flertal försäkringar som kan passa utmärkt

Som egenföretagare, oavsett vilken bransch, finns det otaliga saker att tänka på. Bokföring, marknadsföring, försäljning och själva arbetet som ditt företag utför är bara ett axplock av allt egenföretagaren ska hantera. Till detta kommer ytterligare en faktor, osäkerheten och risken. Här kan en eller flera försäkringar vara en god idé.

Olika försäkringar för egenföretagare

Det finns mängder av försäkringsbolag med försäkringar för egenföretagare. Det kan handla om försäkringar för utrustningen, lagret, personalen eller i vissa fall för egenföretagaren själv. En vanlig och viktig försäkring för egenföretagare är inkomstförsäkringen. Om företaget inte riktigt går så bra som det var planerat kan en inkomstförsäkring i kombination med en arbetslöshetsförsäkring säkerställa att den arbetslösa egenföretagaren får bästa möjliga förutsättningar för att hitta ett nytt jobb.

En inkomstförsäkring för egenföretagare ser till att försäkringstagaren kan få en större ersättning från a-kassan om företaget går i konkurs. Arbetslöshetsersättningen har två gränser. Först och främst en gräns på 80 % av din lön och dessutom en gräns på 910 kr per arbetsdag, vilket ger 18 200 kronor för en månad med 20 arbetsdagar. Notera att beloppet är före skatt. Tjänar du 25 025 kronor i månaden kan du få ut den maximala ersättningen från a-kassan. Tjänar du mer än så får du ingen extra ersättning.

En inkomstförsäkring för egenföretagare gör det däremot möjligt för försäkringstagaren att få ut en större ersättning, upp till 80 % av din lön med en betydligt högre gräns. Försäkringen är med andra ord högst aktuell för personer som tjänar mer än 25 000 kronor i månaden.

En annan viktig försäkring för egenföretagare

Företag kan se ut på tusentals olika sätt. Något som många företag har gemensamt, speciellt mindre företag, är att de är beroende av vissa nyckelpersoner. I många fall är det grundaren, kanske för att det är den enda personen som jobbar för företaget. Om du som driver företaget blir sjuk kommer hela verksamheten att stanna upp, vilket snabbt kan ställa till det för dig. Längre sjukfrånvaro kan vara förödande för den egna ekonomin. För att hantera denna risk finns det sjukförsäkringar som är speciellt utvecklade för egenföretagare.

En mental lättnad

I bästa fall behöver en försäkring aldrig användas. Det är dock betydligt skönare att vara en egenföretagare med försäkring jämfört med att vara försäkringslös. En egenföretagare med försäkring har färre saker de behöver oroa sig för, samtidigt som de kan känna sig säkra på att de kan hantera framtiden även om verksamheten skulle gå dåligt.

Ge dig själv ro i sinnet, teckna en passande försäkring redan idag. Det finns flera försäkringar att välja mellan, du kan snabbt hitta en eller flera försäkringar som täcker just de delar du är orolig för.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116