Fördelar med litiumjonbatteri som truckbatteri | ArtikelHubben

Fördelar med litiumjonbatteri som truckbatteri

Idag satsar både utvecklare och tillverkare mycket på att försöka ta fram alternativ till energikällor som är så hållbara, miljövänliga och kraftfulla som möjligt för att möta användarnas höga krav. Man vill kunna använda sig av lösningar som klarar av att lagra så mycket energi som möjligt, men i så litet utförande som möjligt. Nästan var du än befinner dig är du beroende av energikällor på ett eller annat sätt. För att kunna köra din bil behöver du bensin, diesel eller el och på din arbetsplats behöver de olika maskinerna och den tekniska utrustningen säkra energikällor för att fungera.

Arbetar du inom bygg, lager eller industri finns goda chanser att du mer än en gång varit i kontakt truckar och dess med batterier och laddning av batterierna. Utöver de modeller som drivs av blysyrabatterier eller diesel finns det idag bättre och mer miljövänliga alternativ av drivmedel att välja bland – nämligen truckbatteri av litiumjonmodell. Nedan följer fem fördelar med att använda litiumjonbatterier som truckbatteri.

1. Ett proaktivt val
Även om ett truckbatteri ligger högre i pris kommer det snabbt vara väl värt sin investering. De håller bra, tar inte upp någon onödig plats och går snabbt att ladda vilket ökar både effektiviteten och produktiviteten på arbetsplatsen. Det är därför ett smart val om du vill vara väl förberedd och slippa eventuella kostsamma bekymmer i framtiden.

2. Längre livslängd
En ytterligare viktig fördel med att använda truckbatterier av litiumjontyp är att de erbjuder en betydligt längre livslängd än andra jämförbara batterier. På så sätt kommer utgiften för truckbatteriet bli mer lönsam än om du hade satsat på ett billigare alternativ som snabbare hade behövt bytas ut.

3. Mindre underhåll
Ett litiumjonbatteri är säkert att använda och kräver inte lika mycket utrymme tack vare sin lilla storlek. Dessutom kräver denna typ av truckbatteri kortare laddning och inget underhåll för att fungera som det ska vid normal användning.

4. Mindre energiförbrukning
En viktig anledning till att välja ett litiumjonbatteri till din truck är att litiumtekniken bidrar till minskad energiförbrukning. Detta innebär inte bara en positiv effekt för din verksamhets ekonomi, utan också för en hållbar miljö. Det är viktigt att alla tar sitt ansvar i att använda miljövänliga och energisnåla maskiner och utrustning för att kunna lämna över en så välmående planet som möjligt till nästkommande generationer.

5. Lägre vikt med högre kapacitet
Väljer du ett högkvalitativt litiumjonbatteri kommer även energitätheten vara betydligt högre än exempelvis blysyrabatterier för truckar. Med hög energitäthet menas att trots batteriets mindre storlek klarar det av att lagra stora mängder energi och kommer därmed inte kräva lika mycket utrymme. Tack vare att ett litiumjonbatteri inte innehåller bly är de också mycket lättare och minskar därför risken för arbetsrelaterade skador bland personalen.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116