Förbättra verksamheten med transport administration system | Artikelhubben

Förbättra verksamheten med transport administration system

För dig som skickar och tar emot mycket gods inom verksamheten är det viktigt med rätt hjälp för att detta ska ske på ett strukturerat och effektivt sätt. Både för dig som skickar paketet och för den som ska ta emot det är det viktigt med en transparent transportprocess för att kunna se vart det befinner sig och vara redo när det ska hämtas ut. Det är också viktigt att kunna lita på det transportföretag man använder sig av för att känna sig trygg med att paketen kommer fram hela och rena. Genom att ta hjälp av fjärdepartslogistik kommer du få ett helhetsgrepp över hela ditt flöde där du behöver kombinera flera olika logistiktjänster. Ett företag som erbjuder transport administration system, förkortat TA-system i Sverige, kommer hjälpa dig att jämföra olika transportföretag för att ta fram det bästa alternativet för dig och din verksamhet, oavsett om du skickar ett enskilt paket eller en hel pall, inrikes eller utrikes.

Vad är ett TA-system?

TA-system står alltså för Transport Administration System och är ett typ av mjukvarusystem för företag som behöver kunna skicka och ta emot gods och paket. Är detta något som sker relativt ofta inom verksamheten är det nämligen viktigt att du enkelt och smidigt kan boka, köpa och hantera dina transportermed hjälp av rätt transportföretag. Med en smart fjärdepartslogistiklösning har du möjlighet att jämföra de ledande transportörerna, spåra sändningar direkt i systemet, enkelt boka en eller flera sändningar och få fraktdokumenten skickadedirekt efter genomförd bokning. Hela logistikflödet blir helt enkelt smidigare och samlat på en och samma plats. Det ger dig en bättre översikt och kontroll, men kräver samtidigt mindre jobb och tid då all hantering och kommunikation sköts av fjärdepartsföretaget efter att du skickat iväg paketet.

Fördelar med fjärdepartslogistik

En fjärdepartslogistiker fungerar alltså som en länk mellan dig som transportköpare och transportören för att göra processen så smidig som möjligt och för att du ska kunna lägga din tid där den verkligen behövs. Tack vare att du kommer kunna jämföra ledande transportföretag i Sverige mot varandra inför varje utskick kan du dessutom känna dig säker på att kunna välja det mest lönsamma förslaget. Genom att välja den mest lämpade transportören för en viss sträcka kommer du alltså kunna skära ner på kostnader och utgifter.

Det finns flera aktörer tillgängliga på marknaden, men se till att du väljer ett företag som är helt fritt från månadsavgifter, startkostnader och bindningstider, samt erbjuder en transaktionsbaserad inkomstmodell där du endast behöver betala för de paket du faktiskt skickar. Systemet kommer även möjliggöra ett transparent logistikflöde där både du och mottagaren kan följa paketets resa, vilket ger en trygghet av ökad kontroll och överblick om det skulle dyka upp problem.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116