En guide till reskontraservice

En guide till reskontraservice

Att driva ett företag kan vara otroligt roligt och motiverande, men också krävande. Faktureringen är ett av de områden som tar mycket tid och fokus, men som också är avgörande för att verksamheten och kassaflödet ska flyta på som det ska. Det är här reskontraservice kommer in i bilden. Fortsätt läs denna guide om du vill ta reda på mer om hur du kan förenkla administrationen kring fakturering och ekonomifunktion och istället lägga din tid och dina resurser på att föra utvecklingen av verksamheten framåt.

Vad är reskontraservice?

Reskontraservice är en typ av factoringtjänst där ett externt företag kan hjälpa dig med administrationen gällande din fakturering. På så sätt kan du upprätthålla en god kundservice med fortsatt kontakt med dina samarbetspartners eller kunder, men slippa lägga tid och resurser på pappersarbete, efterarbete och rapportering. 

Hur fungerar reskontraservice?

Enkelt förklarat fungerar reskontraservice på det sättet att du lägger över din fakturering och fakturahantering löpande till ett externt företag. Efter att du mottagit och godkänt deras offert är det enda du behöver göra att skicka dina faktureringsunderlag. Vad företaget du anlitat gör är att administrera allt pappersarbete, efterarbete samt rapportering. De kommer att sköta allt som rör din reskontra – exempelvis utskick av fakturor, påminnelser, inbetalningar och eventuella konflikter kring uteblivna betalningar. 

Varför är det viktigt med reskontraservice?

En av de bästa fördelarna med reskontraservice är att du kommer få tid över som du istället kan lägga på att förbättra och utveckla verksamheten. För dig som inte har kunskap i fakturahantering eller inte har möjligheten att anställa en person enbart för detta, är ett företag som erbjuder reskontraservice till ett bra pris en otroligt tids- och kostnadseffektiv lösning. Samtidigt som du kan fokusera på din verksamhet kommer du även kunna känna dig säker på att faktureringen sköts på ett korrekt och professionellt sätt.  

Fördelar med att använda reskontraservice?

De stora fördelarna med att anlita ett företag för hantering av din fakturering är:

 

  • Du får mer tid över till kärnverksamheten, vilket kan bidra till både bättre och snabbare utveckling av företaget
  • Du undviker kostnaden för att anställa någon som kan sköta företagets fakturering 
  • Du bibehåller den viktiga kundkontakten, men slipper administrationen kring fakturahanteringen 

 

Anlita ett finansföretag för bästa reskontraservice 

Hanterar du dina egna fakturor och reskontra i dagsläget? Anlita ett företag för tjänsten reskontraservice och se efter hur mycket tid och resurser du kan spara. Det finns ett brett utbud av finansföretag som erbjuder reskontraservice till bra pris i Sverige. Det enda du behöver göra att förse företaget med dina fakturaunderlag och sedan fortsätta fokusera på kärnverksamheten.

Starta upp DITT bolag med ett företagslån online

Planerar du att starta upp ett bolag men saknar kapitalet? Ett företagslån hjälper dig komma igång och påbörja din resa och förverkliga dina drömmar. Ett företagslån används dock inte bara för att starta upp ett nytt företag. Företagslån kan användas då du behöver anställa ny personal eller när du behöver investera i nya maskiner. Ett företagslån går idag både snabbt och smidigt då du kan ta ut ett företagslån online

Ett alternativ till ett företagslån är företagskredit. Det är ett utmärkt komplement till din factoringkredit och passar de företag som har ett mindre och varierande behov av rörelsekredit.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116