Rygg Och Rehab Stockholm

Detta är bra att känna till om rygg och rehab i Stockholm

Ryggsmärta är aldrig roligt, speciellt när smärtan når den kritiska punkten som i princip lämnar dig förlamad. Källan till smärtan kan variera enormt. Det kan bero på ischias, diskbråck, lumbago, ryggskott eller något helt annat. Tursamt nog finns det många saker du kan göra för att mildra smärtan eller behandla de bakomliggande orsakerna.

Sök hjälp för rygg och rehab i Stockholm

En av de första och bästa sakerna du kan göra om du har ont i ryggen är att söka hjälp från personer som vet vad de gör. Det finns både egenföretagare och stora företag som kan hjälpa dig bli av med dina ryggsmärtor. En av de största fördelarna med att vända sig till en kunnig person är att de kan analysera besvären och se vad det är som behöver göras. Själva behandlingen kan variera enormt. I vissa fall kan det handla om att du behöver träna upp vissa muskler, ha en bättre hållning eller skaffa ett skrivbord där du kan jobba stående. I andra fall kan det handla om att du behöver speciell massage eller kanske till och med en operation. Vissa företag tillhandahåller rehab hjälpmedel i Stockholm, exempelvis speciella skor och dynor som avlastar ryggen eller stretchverktyg som hjälper dig strecka ut musklerna.

Träna och jobba på rätt sätt

Många ryggproblem kommer från faktorer som vi faktiskt kan ändra på själva. Du kan till exempel börja tänka på din hållning, både när du går och när du sitter. Om du har ett jobb där du sitter under långa perioder är det värt att regelbundet ta pauser för att sträcka på benen. Personer med stillasittande jobb bör även överväga att träna regelbundet eftersom detta kan minska risken för ryggproblem. Även personer som sällan eller aldrig tränar kan snabbt märka stor skillnad när de väl sätter igång.

Läkemedel, massage eller tid

Akuta problem kan oftast lindras med hjälp av läkemedel och salvor. Detta är dock bara ett sätt att behandla smärtan och inte själva anledningen bakom smärtan. Saker som ökar blodcirkulationen kan också hjälpa, exempelvis akupunktur och massage. För vissa ryggproblem hjälper inte träning, exempelvis diskbråck. Då gäller det istället att du får vila ut kroppen för att kunna återhämta dig. Många upplever även att nedkylning av området som gör ont kan hjälpa. Diskbråck brukar gå över på egen hand med tiden men det gör oftast så pass ont i början att du får svårt att röra dig.

Rehab eller akut vård

Ibland gör det inte bara ont i ryggen, du kanske även upplever att vissa kroppsfunktioner har blivit lidande eller helt ur funktion. Du kanske inte kan röra vissa kroppsdelar, har tappat känseln i vissa områden eller tycker att det är svårt att gå på toaletten. Då är det bättre att uppsöka akut vård istället för att boka en tid rehab i Stockholm.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116