Det här påverkar Rolex andrahandsvärde

En Rolex är ändå en Rolex. Oavsett om du köper en Rolex-klocka som ett smycke eller som en investering, kan du vara säker på att din Rolex har ett bra andrahandsvärde eftersom märket borgar för både hög kvalitet och exklusivitet. Ett högt andrahandsvärde förutsätter förstås att du har en äkta Rolex i din ägo. Det enda sättet att vara helt säker, är om den är inköpt hos en auktoriserad Rolex-återförsäljare i Sverige

Vilka faktorer påverkar andrahandsvärdet för en Rolex? 

  • Kändisskapet. Rolex är världens mest kända märkesklocka. De som vill ha en Rolex brukar delas upp i två kategorier: de som kan mycket om klockor och de som inte kan något om klockor. Den första kategorin vill ha en Rolex på grund av den höga kvaliteten, medan den andra gruppen vill äga en Rolex på grund av myten som omgärdar det exklusiva märket. Det ger Rolex ett högt andrahandsvärde.
  • Kvaliteten. Rolex-klockor är kända för att hålla hög kvalitet och vara tillförlitliga. Det finns en anledning till varför Rolex-klockor har varit med ner till världens djupaste djuphavsgrav – Marianergraven och följt med Sir Edmund Hillary upp till toppen av Mount Everest.
  • Materialet. En ny bil tappar halva värdet så snart du kör ut från bilhandlaren och detsamma gäller även många exklusiva klockor – förutom Rolex. En eftertraktad, sportig klocka i rostfritt stål tenderar att behålla eller öka sitt värde vilket gör den till en säker investering. Rolex-klockor med guld och diamanter kan tappa värde efter köp och är därför en mer osäker investering
  • Exklusiviteten. Rolex tillverkar endast så många klockor som de förväntas sälja och den begränsade upplagan resulterar i långa väntelistor för populära modeller. Modeller med långa väntelistor är exempelvis Daytona 116500LN, GMT-Master II Ref 126710BLRO och Rolex Submariner 116610LV.
  • Skicket. En Rolex som servats regelbundet kan hålla i princip hur länge som helst och en klocka i gott skick behåller sitt höga andrahandsvärde. Rekommendationen är att serva en Rolex hos en auktoriserad urmakare var sjätte år.

 

Råd inför Rolexköpet

Undvik den grå marknaden och handla alltid märkesklockor en auktoriserad Rolex-återförsäljare i Sverige – då kan du vara säker på att det är en äkta Rolex du köper. Välj den Rolex som passar din personlighet bäst framför vilken Rolex som har bäst andrahandsvärde, din klocka kommer vara med dig länge och alltid vara en god investering. Se till att behålla originallådan!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116