Njut av Longstay Golf semester världen över | Artikelhubben

Därför är det bättre att satsa på längre vistelser

En weekendresa från Stockholm till London eller Barcelona kan kännas lockande av flera anledningar. Det går snabbt att ta sig dit och det finns många saker att välja mellan. Det är dock inte alltid det bästa valet, oftast är det tvärtom. Att flyga för kortare vistelser i ett annat land känns sällan avkopplande. Satsa istället på långa vistelser utomlands.

Long stay utomlands

Om du aldrig har hört talas om begreppet Longstay så betyder det precis vad namnet antyder, att du stannar längre än vanligt. En utomlandsvistelse på flera veckor, kanske till och med månader, är väldigt annorlunda jämfört med de vanliga charterresorna. Först och främst får du större möjligheter att verkligen känna av vardagspulsen i den plats du besöker. Som weekendresenär förblir du oftast en turist men vid en Longstay-vistelse känns det mer som att du verkligen bor och lever där.

Aktiviteter som passar dig

Det finns olika typer av Longstay-vistelser. Vissa går ut på att du får ett boende och någon som tar hand om det vardagliga åt dig, exempelvis städningen och källsorteringen. Andra arrangörer tar en mer aktiv roll i din vistelse och erbjuder möjligheten att ta del av. Det finns exempelvis Longstay Golf, vilket innebär att vistelsen till stor del kommer att kretsa kring golfspelandet. Det är även vanligt med alternativ som kretsar kring mat och kultur.

Välj det som passar just dig

Ifall du varken har tid eller lust att stanna längre utomlands ska du naturligtvis inte göra det. Det finns många prisvärda weekend- och veckoresor att välja mellan, både från researrangörer och som du själv kan sätta ihop. Du som däremot känner att du hellre vill uppleva ett lands kultur på nära håll och verkligen känna hur vardagen utomlands känns är Longstay ett bättre alternativ.

Inte något för alla

Det är faktiskt inte alla som kan utföra längre vistelser utomlands. Det finns många saker som kan sätta käppar i hjulet, från semesterdagar till budgeten. Det är dock väl värt att prova åtminstone en gång, även om du kanske måste planera vistelsen länge för att kunna vara borta under den valda perioden. För många är det en dröm att kunna besöka länder som Spanien, Thailand eller Portugal under flera veckor eller månader. Att få ta del av ett land på djupet är något du sällan kommer att ångra. Gör som tusentals andra före dig och ta chansen.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116