Bra och vettiga reseförsäkringar behövs mer än vad du tror vid en utlandssemester | artikelhubben

Bra och vettiga reseförsäkringar behövs mer än vad du tror vid en utlandssemester

Du kommer alltid att behöva hantera en viss risk i livet, både under vardagen och när du är på semester. Under utlandsresor är risken lite högre, inte minst den ekonomiska risken. Skulle du bli sjuk, vara med om en olycka, bli rånad eller bestulen på något värdefullt är risken stor att din ekonomi tar stryk. Just sjukhusbesök kan bli en mycket dyr kostnad när du är utomlands. Vi går igenom varför du bör skaffa en försäkring inför dina resor.

Därför behövs reseförsäkringar

Det är värt att nämna att det ingår en reseförsäkring i hemförsäkringen. Detta är en av anledningarna till att hemförsäkringen anses passa utmärkt som en grund för dina försäkringar. Din preliminära reseförsäkring i hemförsäkringen täcker dig bara upp till en viss gräns. Oftast saknas många saker i reseförsäkringen som ligger inbakad i hemförsäkringen. Det kan handla om att den inte har täckning i det specifika landet du besöker, att den saknar ersättning vid försenat bagage eller kanske något helt annat som du tycker är viktigt. Det är här som reseförsäkringar kan skina.

Ett längre och mer komplett skydd

Reseförsäkringen från hemförsäkringen gäller generellt endast i 45 dagar. Om du ska resa under en längre period bör du starkt överväga att skaffa en reseförsäkring. Denna försäkring ger dig ett mer komplett skydd och täcker i regel även fler situationer. Du kan antingen skaffa en reseförsäkring genom att ett tillägg till hemförsäkringen eller så vänder du dig till ett helt nytt försäkringsbolag som täcker precis det du behöver att den ska täcka.

Reseförsäkring vid sjukdom och olycka

Detta är en av huvudanledningarna till att du behöver vara försäkrad. Du kan omöjligt veta när du blir sjuk och vad du kommer att bli sjuk av under en utlandsresa. Vaccinationer kan göra en hel del för att minimera riskerna men ibland händer det ändå. Sjukhusbesök kan kosta skjortan utomlands, speciellt för turister men i många fall även för invånarna.

USA är ett bra exempel på detta. Ett brutet ben kan kosta från 3 000 dollar upp till 40 000 dollar beroende på hur komplicerad och allvarlig frakturen är. En sjukhusnatt kan kosta runt 2 000 dollar. Det är betydligt billigare att betala ett lågt pris för reseförsäkring och en jämförelsevis mycket låg självrisk jämfört med att behöva stå för hela notan på egen hand.

Värt att nämna att reseförsäkring vid sjukdom och olyckor kan ha olika gränser. Det är alltid en bra idé att jämföra flera försäkringar och läsa igenom villkoren ordentligt. Det är trots allt inte bara ditt pris för reseförsäkring som är viktigt, det är nog ännu viktigare att du känner att försäkringen täcker alla saker du vill att den ska täcka.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116