Bra ergonomi med trådlöst tangentbord, vadderad musmatta och rollermouse | Artikelhubben

Bra ergonomi med trådlöst tangentbord, vadderad musmatta och rollermouse

Att arbeta på ett kontor innebär ofta många timmar framför datorn i samma position och arbete med samma repetitiva uppgifter, vilket kan orsaka skador och överbelastningar på både rygg, nacke, axlar och handleder. Se därför till att utrusta skrivbordet med rätt tillbehör och hjälpmedel för att skapa en så ergonomisk arbetsmiljö som möjligt. Alltså en miljö där du kan arbeta på ett hälsosamt och produktivt sätt.

Skapa frihet med ett trådlöst tangentbord

Att skapa en ergonomisk arbetsplats handlar bland annat om att skapa en miljö där det är möjligt att röra sig fritt och inte vara bunden till statiska möbler eller tillbehör. Ett höj- och sänkbart skrivbord är ett exempel där du har möjlighet att växla mellan sittande och stående under dagen, men också mindre prylar som tangentbord kan erbjuda egenskaper som bidrar till en större frihet. Ett bra trådlöst tangentbord kommer till exempel göra att du inte är bunden till en viss position vid skrivbordet, utan kan flytta det precis som du vill för att sitta bekvämt. Dessutom slipper du sladdar, trassel och annat som kan skapa oreda och stress. Vill du därför satsa på god ergonomi är ett trådlöst tangentbord en av de saker som är väl värd sin investering.

Lindra smärta i hand och handled med en rollermouse

En av de viktigaste sakerna när det kommer till en ergonomisk position är att kroppen inte ska utsättas för repetitiva och onaturliga rörelser. En sådan kan till exempel vara varje gång du använder din datormus och behöver hålla kvar handen vid sidan av datorn. Det kan orsaka belastningsskador på axel och handled som till slut kan göra så ont att du inte kan utföra rörelsen längre. Satsa i stället på en så kallad rollermouse för att skapa en effektivare och mer hälsosam arbetsplats. Den placeras mitt framför dig och gör därför att handleden kan hållas i ett neutralt läge och utan att ge belastning på axeln. Den går både att scrolla och klicka med för att du ska kunna utföra alla uppgifter i datorn precis som vanligt.

Stötta handleden med en musmatta i memory foam

Ett annat bra sätt att ge stöd åt hand och handled är att investera i en kvalitativ musmatta med memory foam. Det mjuka och formbara skummet kommer då skapa ett stödjande underlag för handleden när du använder din mus eller rollermouse. Det minskar risken för överbelastning och så kallat karpaltunnelsyndrom och kommer bidra till ökad produktivitet och hälsa på arbetsplatsen.

Så små medel som ett trådlöst tangentbord, en rollermouse och en vadderad musmatta kan alltså göra stor skillnad för arbetsmiljön, oavsett om du sitter på ett stort kontor eller arbetar hemifrån.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116