Bra att känna till om glasfiberpool och dess kostnader | Artikelhubben

Bra att känna till om glasfiberpool och dess kostnader

Precis som namnet antyder handlar det om en pool som är tillverkad av glasfiber. Det innebär att poolens stomme är gjord av detta material. De är också vanligt att pooler av glasfiber även kallas för kompositpooler. Dessa är enklare att installera och generellt även något billigare jämfört med andra pooler.

Köp en glasfiberpool billigt

Det finns många återförsäljare som erbjuder billiga pooler av glasfiber. Åtminstone kan det verka billigt i början. Den stora poolen kommer i ett enda stort stycke, något som underlättar monteringen och installeringen. Du kan enkelt sätta den på plats och sedan bygga en altan eller dylikt som omger den perfekt. En glasfiberpool kan du hitta i alla möjliga storlekar, från 8×4 till ännu större. I vissa fall finns även pooler med annorlunda former.

Garanti och försäkring

Något du alltid bör ha koll på är vilken garanti eller försäkring du får från återförsäljaren. Detta är viktigt, speciellt för plastpooler och glasfiberpooler. Det är även värt att fundera en extra gång om du vill välja en billigare pool som du importerar från ett annat land, här kan det mycket väl vara så att återförsäljaren lovar mycket men i slutändan inte har någon skyldighet att åtgärda något alls. Det känns betydligt säkrare att vända sig till svenska företag, då kan du i de allra flesta fallen räkna med att företaget håller vad de lovar.

Vad gör du om poolen drabbas av osmos, det vill säga att vatten kan ta sig in genom poolens ytskikt och in till glasfibret? Det som händer är att poolen får bubblor på grund av att glasfibern har lösts upp. Det är alltid värt att fråga poolåterförsäljaren vad som gäller om din plastpool drabbas av just osmos.

Vad har glasfiberpool för pris?

En billig glasfiberpool kan kosta uppemot 90 000 kr. Det skulle i så fall vara en pool på 8×4 som är så standard som möjligt. Det är värt att bli misstänksam om detta är all information du får, det finns många fler saker som påverkar priset. Det handlar exempelvis om frakten, reningsverket, filtersand, kemipaket och så vidare. Poolen behöver även vara anpassad för det nordiska klimatet, vilket bland annat innebär att den behöver isolering i botten.

Om du däremot struntar i att kolla på det allra billigaste och istället fokuserar på kvalitet kommer du att hitta betydligt högre priser, speciellt när du ser att allting ingår. En glasfiberpool av hög kvalitet kan kosta mellan 190 000 och 250 000 kronor. Då ska de allra mesta ingå, från reningsverk till isolering och så vidare. Gör som tusentals andra och se till att välja en glasfiberpool baserat på pris och kvalitet och inte bara det lägsta priset.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116