Boka en svensk båtutbildning och njut mer av livet på sjön | Navigationsgruppen

Boka en svensk båtutbildning och njut mer av livet på sjön

Om du älskar livet på sjön och vill lära dig mer om hur du hanterar en viss typ av båt eller vill känna dig väl förberedd om det skulle dyka upp en nödsituation – boka då en svensk båtutbildning! Genom en kurs med både teoretiska och praktiska inslag kommer du få den kunskap och erfarenhet som krävs för att röra dig säkert på sjön.

I Sverige finns det en mängd olika utbildningar att välja bland, alltifrån förarintyg och seglarintyg till kustskepparintyg och skepparexamen. Vilken kurs som passar dig beror helt enkelt på vilka kunskaper du har sedan tidigare, vilken typ av båt du planerar att använda och vad du vill lära dig mer om. Oavsett om du är nybörjare eller proffs kommer en båtutbildning bidra med nyttiga kunskaper och erfarenheter inom bland annat navigation, säkerhet, manövrering och livräddning. Nedan följer några av de vanligaste båtutbildningarna du kan välja bland.

Boka en kurs för förarintyg/förarbevis

En bra båtutbildning för dig som är nybörjare och vill lära dig mer om grunderna på sjön är den där du får ett förarintyg, eller förarbevis som det ibland också kallas. Det är inget krav att inneha detta för att få köra eller hantera en båt, men kursen gör dig till en säkrare båtförare och du får möjlighet att få ut ännu mer av båtlivet. Under utbildningen går de kunniga lärarna igenom sjösäkerhet, navigation och sjövägsregler och vid kursens slut får du chans att skriva en examination för att få ditt förarintyg. Boka en svensk båtutbildning som följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav för att vara säker på att du får aktuell och korrekt information.

Boka en kurs för seglarintyg 1, 2 & 3

För dig som vill lära dig att segla är det en god idé att boka en båtutbildning i Stockholm som ger dig chans att utföra examination i seglarintyg 1, 2 & 3. De två första nivåerna går ofta att boka tillsammans som en kombikurs och går igenom de grundläggande delarna inom segling och säkerhet på sjön. Efter att de båda är slutförda ska du klara av att manövrera en segelbåt i skiftande väder i kustnära farvatten. Nivå 3 låter dig dyka ett steg djupare i både teori och praktik och efter avslutad båtutbildning förväntas du kunna det mesta som rör segling.

Boka en kurs för kustskepparintyg

För att få gå kursen för kustskepparintyg krävs det att du redan innehar ett förarintyg och tillräcklig erfarenhet om båtlivet. Du behöver också vara minst 15 år gammal för att få genomgå kursen. Kustskepparintyget ger dig rätt att köra båtar som är bredare än 4 meter och längre än 12 meter och du kommer lära dig alltifrån navigering och avläsning av sjökort till sjölagar och fartygssäkerhet. En svensk båtutbildning gör inte bara dig till en bättre och säkrare förare, utan kommer även till nytta för dina passagerare och andra personer som befinner sig på sjön.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116