föreläsare | Artikelhubben

Bli inspirerad av svenska föreläsare

Det finns fantastiskt många inspirerande föreläsare i Sverige, från veteraner som Christina Stielli och Kjell Enhager till nyare stjärnskott som Ami Hemviken och Magnus Helgesson. Alla dessa föreläsare kan både motivera och utbilda åhörarna på flera sätt. Om du vill utveckla din personal, eller kanske själv känner att du behöver motivation, kan det vara väl värt att boka in en av deras föreläsningar.

Statistik kontra känsla

Det är lätt att se vilka föreläsare som är de mest bokade eller som har vunnit flest utmärkelser. Något som däremot inte är lika lätt är att veta vilken talare som passar just dina önskemål och behov. Det går naturligtvis att välja en föreläsning på känsla, kanske för att det helt enkelt är den föreläsningen som erbjuds just i din stad och under de perioder som du har möjlighet att delta. Ibland är det betydligt bättre att aktivt ta ett beslut baserat på vad du vill förändra. Detta kräver både självinsikt och även en förmåga att sätta fingret på vad personalen behöver.

Sveriges talare erbjuder alla möjliga föreläsningar

Det finns otroligt många föreläsningar att ha koll på, från föreläsningar som handlar om specifika ämnen (Me too och jämlikhet) till föreläsningar om olika program och system (Excel och Office-paketet). Det går även att hitta många svenska föreläsare som ger viktiga insikter inom ledarskap, från legendariska föreläsaren Christer Olsson till den förre detta statsministern Fredrik Reinfeldt. Att hitta rätt bland alla dessa, speciellt när det finns många inom talare inom samma område, kan vara svårt för vanliga företag. Ett bra tips är att ta hjälp av en talarförmedling för att hitta rätt. Det finns flera förmedlingar att välja mellan, en enkel googling kan snabbt leda till flera bra alternativ.

Återkoppling kan ge bestående resultat

Något som är bra att komma ihåg är att det finns en enorm skillnad mellan de som bara lyssnar på vad som sägs och de som verkligen hör budskapet och anammar kunskaperna. Duktiga föreläsare sprider inspiration och motivation, oftast känns det bra för stunden och kanske i ett par dagar. Därefter är det lätt att återigen hamna i samma gamla hjulspår. För att verkligen förändras kan det vara bra att ta sig tiden att återkoppla vad som verkligen sades, kanske genom en intern diskussion. Skulle föreläsningen resultera i att du får en ny vana eller insikt om dig själv är det värt varenda krona. Det är i återkopplingen som du och även personalen verkligen får växa och förändras.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116