Besök en elektronikåtervinning i Stockholm och få betalt för ditt elskrot | Artikelhubben

Besök en elektronikåtervinning i Stockholm och få betalt för ditt elskrot

 

De flesta av våra sopor slänger vi i papperskorgen hemma, i komposten eller på återvinningsstationen. När det kommer till elektronik krävs det dock lite extra engagemang för att inte påverka vår miljö negativt. Det går alltså inte att slänga din mobiltelefon rakt ner i soporna, utan den ska lämnas in till en särskild elektronikåtervinning. För tyvärr kan elektronikprodukter innehålla giftiga ämnen såsom bly, kvicksilver och kadmium, vilka alla är ämnen som måste tas om hand på ett ansvarsfullt och noggrant sätt.

Ta det till en elektronikåtervinning i Stockholm

Ta kontakt med ett företag som kan hjälpa dig att hantera ditt elektronikskrot på rätt sätt. Det är inte bara bra för miljön, utan många företag erbjuder dig även pengar för att lämna in din elektronik hos just dem. Genom återvinningen kan nämligen delar av de använda apparaterna förädlas och sedan användas igen. Idag tillverkas fler elektroniska prylar än någonsin, vilket gör att elektronikbranschen skriker efter nya komponenter. Det gör det extra viktigt att lämna in din elektronik till återvinning. Lantz Metall erbjuder elektronikåtervinning i Sollentuna. Hos dem kan du välja att själv komma till anläggningen med ditt skrot eller så kommer de och hämtar det om du hör av dig och meddelar att du har skrot som behöver hämtas upp. Det hela är mycket enkelt och smidigt och dessutom sker processen på ett säkert sätt enligt EU:s krav på återvinning av elektronikmaterial.

Sälj det vidare

Går prylarna fortfarande att använda kan du göra ett försök att sälja dem vidare till någon annan. Det är självklart bra att använda produkter som fortfarande fungerar så länge det går. Vissa saker är dock självklart mer eftertraktade än andra. En mobiltelefon kan till exempel vara lättare att få såld än en gammal leksak.

Lämna mindre elavfall till en butik som säljer elektronik

Du kan även välja att lämna in mindre elektronikavfall till de butiker som säljer elektronikprodukter. Större butiker har som ansvar att ta emot all typ av konsumentelektronik som är mindre än 25 cm, medan du i mindre butiker kan lämna in din produkt om du också köper en ny. Mindre elektronik så som hörlurar och leksaker med batterier kan även lämnas in till den Mobila miljöstationen, Samlaren eller Batteriholken. Tänk dock på att du inte får betalt för detta vilket du får när du lämnar in det till en skrothandlare.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116