andorra kullar | Artikelhubben

Bästa aktiviteterna att göra på Andorra Resor

 

Det finns ett litet land mellan Spanien och Frankrike de flesta, även beresta européer, inte vet alldeles för mycket om. Kan du gissa vilket det är? Har du hört om det förut? 

ANDORRA!

I denna artikeln kommer vi hjälpa dig förstå charmen med Andorra resor och vad du kan hitta på under en resa till Andorra.

Andorras slogan är och har sedan länge varit “Landet mellan bergen” där turismen är centrerade kring den vackra miljön. Men det finns ett gigantiskt utbud av aktiviteter i Andorra, och vi lovar dig, en resa till Andorra är väl värd det trots hur litet det är.

 

Bästa tiden att besöka Andorra

Men innan vi utforska allt Andorra resor har att erbjuda så behöver vi vet när bästa tiden på året är att besöka Andorra.

Goda nyheter! Andorra är en “året-om” destination. Vintermånaderna erbjuder stora möjligheter till skidåkning och andra snösporter, medan sommaren innebär vandring och äventyr på ett naturskönt, storslaget berg.

Även fast snöfall inte är garanterat och förändras varje år så börjar skidsäsongen i Andorra i första veckan av december när spanjorerna har en längre ledighet den 6:e och 8:e.

Andorra är oftast smockfullt med besökare under jul som passar på att tillbringa lite tid utanför hemmet mellan jul och nyår. 

Snön varar vanligtvis ända fram till mars och våren är en underbar tid att åka på en resa till Andorra och njuta av naturens uppvaknande. Hösten är minst lika vacker där lövens färgskiftning ger landet ett varmt sken.

 

De bästa upplevelserna i Andorra

För ett så litet land erbjuder Andorra ett stort utbud av intressanta sevärdheter och aktiviteter.

Osäker på vad du kan göra i Andorra?

Nedan är vår Andorra guide om de bästa aktiviteterna och övertygande anledningar att åka på en resa till Andorra nästa semester.

 

Shoppa loss!

Andorra är ett shoppingparadis. Förvänta dig dock inte de traditionella butiker som Prada, Gucci eller Hermes. I Andorra handlar allt om lyxig shopping till ett aningen lägre pris. Gatorna pryds av intressanta affärer och restauranger med lokal såväl som internationell matkultur.

 

Slappna av i Caldea spaet

I kommunen Escaldes Engordany hittar du Caldea, en stor, naturlig källanläggning med flera inomhus- och utomhuspooler, jacuzzis och hydroterapisektioner utspritt över 18 våningar i Andorras högst byggnad och den största spaanläggningen i Europa.

Hit kommer cirka 400 000 besökare varje år! 

Här finns allt från turkiska bad att slappna av i efter vandringen eller skidåkningen och utomhusjacuzzis till vatten- och ljusshower.

 

Vintersport och skidåkning

Den genomsnittliga höjden över havsnivå i Andorra är 2000 meter, 3000 meter på den högsta punkten, och är i princip ett land i bergen likt Bhutan eller Schweiz. Det finns totalt 110 liftar som kan transportera 156 000 skidåkare per timme.

Ett tiotal år sedan förenades Andorras två största skidorter till en vid namn Gran Valira, en av världens största skidorter med 118 backar och 210 kilometer av skidpister. 

 

Måste-besöka kyrkor

Andora har över 40 kyrkor som daterar ända tillbaka till medeltiden. Några av våra “måste-besöka” kyrkor under Andorra resor inkluderar:

  • Kyrkan av Sant Climent de Pal
  • Kyrkan av Sant Miquel d’Engolaster
  • Kyrkan av Sant Antoni de la Grelle
  • Kyrkan av Santa Eulália d’Encamp
  • Sant Marti de Nagol
  • Kyrkan av Sant Serni de Nagol

 

Den bästa tiden är nu för Andorra resor!

Detta är bara en liten tugga av vad det finns att göra på en resa till Andorra. Det finns så mycket mer att vi skulle kunna skriva minst ytterligare fem artiklar om Andorra resor. Boka en resa till Andorra via ett välrenommerat reseföretag idag. Vi rekommenderar starkt att boka en resa med en kunnig Andorra guide då de hjälper dig få ut det mesta av resan och upptäcka det bästa Andorra har att erbjuda.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116