Hundvänliga hotell | Artikelhubben

Att tänka på när du reser med hund – vaccinationer, packning och hundvänliga hotell

Våra lurviga vänner är en viktig del av familjen och det är därför inte särskilt ovanligt att vi vill ha med oss dem på semestern. Att ta med dem på resan gör inte bara att du slipper problemet med att försöka hitta hundvakt och riskera att sakna din fina kompis, utan deras sällskap kan faktiskt också förgylla hela resan. Ni får möjlighet att komma ut på härliga promenader och kanske se saker ni annars inte hade upptäckt och barnen kommer alltid ha en lekkamrat att underhålla sig med. Dessutom kommer hunden älska att få följa med sin familj på spännande äventyr och bo på hundvänliga hotell.

För att resan med hund ska bli så lyckad och smidig som möjligt gäller det dock att lägga lite tid på planering innan ni ger er iväg. Beroende på vart ni planerar att resa och om din hund kräver något speciellt kan packningen se olika ut, men här kommer en generell guide för vad som kan vara bra att ha i åtanke när du reser med hund. Alltifrån vaccinationer och packning till en prisvärd resebädd och hundvänliga hotell.

Vilka vaccinationer krävs?

Till att börja med är det viktigt att kontrollera om det krävs några särskilda vaccinationer i det land du planerar att resa. I Sverige ska hundar vara vaccinerade mot kennelhosta, smittsam leverinflammation, valpsjuka och parvovirus, dels för att inte själva bli smittade men också för att hålla nere smittspridningen. Planerar du att resa utomlands kan det krävas att din hund är vaccinerad mot ytterligare sjukdomar, bland annat rabies, och dessutom har ett EU-pass. Oavsett om du planerar att bo på hundvänliga hotell i Gävle eller på en camping i England är det alltså viktigt att vara rätt påläst.

Packning för hund

Reser du med hund är det inte bara din och dina eventuella medresenärers packning som måste ses över, utan även de fyrbentas. För att de ska känna sig lugna och trygga kan det vara viktigt att packa ner filten de alltid brukar ha i sin bädd eller kanske en speciell leksak som de blir extra glada av. Hundar är vanedjur och mår som bäst när de känner sig som hemma, så att ta med en nedpackbar och prisvärd resebädd till de hundvänliga hotell ni planerar att bo på kan också vara väl värt sin investering. Har de någon sjukdom eller är beroende av en viss medicin är det såklart även viktigt att packa ner denna.

Hitta hundvänliga hotell

Tack och lov blir det allt vanligare att hotell tar emot djur i vissa rum, vilket gör det otroligt mycket lättare för dig som reser med hund att resa. På de flesta bokningssajter kan du fylla i att du endast vill få dessa typer av hotell presenterade och i annat fall skriver hotellen själva ut det på sina webbplatser. Om du vill söka på vilka hotell i en viss stad som tar emot hundar eller om du vill veta om ett visst hotell är hundvänligt är det alltså enkelt att ta reda på detta – oavsett om det handlar om hundvänliga hotell i Gävle eller New York.  


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116