Att ha en matlagningsaktivitet med kollegorna brukar ge mersmak | Artikelhubben

Att ha en matlagningsaktivitet med kollegorna brukar ge mersmak

Mat är ett av de mest grundläggande behoven hos alla människor, men omständigheterna kan variera. På svenska arbetsplatser är kafferasterna och lunchen heliga och en del av rutinen. Men att flytta ut till ett proffskök och laga en trerätters tillsammans är något helt annat. Förutom att kvällen avslutas med att mat och dryck avnjuts, hinner man både tävla, lära sig nya tricks och se nya sidor av varandra under tiden. Men kanske börjar det bli dags att utveckla er matlagningsaktivitet för företag till något mer?

Tyvärr finns det alltför många som inte äter sig mätta en vanlig dag i vårt land. Varför inte ha ett välgörenhetstema nästa gång kollegorna ska laga mat tillsammans? Vid ett sådant tillfälle tar ni fram sopp-recept som lagen tävlar med. Sedan väljer de vinnande laget ett soppkök som maten ska doneras till, gärna med hembakat bröd till. Det finns andra vägar att välja för en matlagningsaktivitet, varför inte göra något åt matsvinnet? Vem är bäst på att använda alla delar av ingredienserna mest effektivt och smakligt? Undersökningar har visat att de svenska hushållen slänger cirka 26 kg mat per person och år. Det kan låta präktigt och trist att fokusera på detta, men samtidigt är det attraktivt att öka kunskaperna kring hur man äter både godare och mer ekonomiskt.

Ett sätt att trigga kreativiteten och tänka konceptuellt kring marknadsföringen är att formulera en utmaning med flera delar. Nu för tiden är det fullt möjligt att köpa avancerade rätter från en Food Truck. Det har hänt en del sedan korvgubbarna hade monopol på snabbmat över disk! En matlagningsaktivitet för företag som vill mer är utmaningen att skapa rätter, loggor, och koncept för en ”matbil”. Några maträtter som kan vara aktuella här är tacos, kebab, varmkorv, våfflor eller burgare.

Att få vistas i samma kök som en känd kock eller lära sig tricks av folk från duktiga cateringföretag i Stockholm är inte dumt. Du är en mera påläst konsument nästa gång du går till ICA, du kan lära upp familjemedlemmarna och glänsa lite när grannarna grillar tillsammans nästa gång! En stor poäng med att jobba i kök med kollegorna är mixen av teori och praktik. Det ena fungerar inte utan det andra. Ledarskapsträningen får man på köpet. I alla grupper finns tävlingsmänniskor och det här med att laga mat tillsammans i en matlagningsaktivitet ställer ofta det på sin spets.

Den som var först med att organisera arbetet i kök effektivt och rationellt var Georges-Auguste Escoffier som föddes i Nice 1846. När han fick jobb i köket på Savoy Hotel i London införde han rutiner som han hade lärt sig i armén. Med en tydlig rollfördelning och vikten av hygien blev han stilbildande. Han gav ut Le Guide Culinaire med 5 000 recept! Idag är han mest känd för att han skapade desserten Peach Melba. Om du tycker det är kul kan du ju testa kunskaperna om honom när du beställer av cateringföretag i Stockholm nästa gång.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116