Vacker plats för vandring i Andalusien | Prima Travel

Anledningar att vandra i Andalusien

Södra Spanien lockar inte bara med vackra stränder, skinande sol och mysiga tapasrestauranger – detta är även en magisk plats för att vandra. Andalusien är en region på Spaniens sydkust och är ett av landets populäraste turistmål med populära Costa del Sol och städer som Malaga, Marbella och Nerja. Hit lockas alltså mängder av svenskar varje år av det sköna klimatet, den avslappnade kulturen och de många fina stränderna, men även av de fantastiska vandringslederna som går både längs kusten och uppe i bergen i Sierra Nevada. I den här guiden kan du läsa mer om resmålet och om anledningarna till varför du bör välja Andalusien som ditt nästa vandringsresmål!   

Mäktiga landskap 

Tar du dig en bit inåt landet, bort från stränderna och charterorterna, kommer Andalusien att fascinera både naturälskaren och vandringsentusiasten med sina kontrastrika landskap och spännande djurliv. Vad sägs om att vandra genom vackra dalar, charmiga byar och mäktiga landskap i bergskedjan Sierra Nevada? Det står högt upp på många vandrares önskelistor och kommer garanterat att bli en upplevelse utöver det vanliga. Sydspaniens sköna och varma klimat gör att det lämpar sig bäst att vandra i Andalusien under våren när mandelträden, orkidéerna och ginsten blommar, och under hösten när luften är sådär härligt krispig och kastanjeträden lyser i gult och orange. Du slipper den värsta hettan och dessutom kommer det att vara betydligt mer folktomt än under högsäsongen!

Svensktalande guide

De flesta researrangörer som erbjuder vandring i Andalusien samarbetar också med lokala svensktalande guider för att du ska få ut så mycket av upplevelsen som möjligt. Utöver att kommunikationen kring både säkerhet och praktiska detaljer blir betydligt enklare, så kommer du också att få ta del av spännande och intressant informationen längs vägen. Guiden har stor kunskap kring området och kommer därför att kunna berätta anekdoter och historia om de platser och sevärdheter ni stöter på under vandringen!

Vandra i Andalusien med närhet till både skidbackar och palats

Till Sierra Nevada är det inte bara nära från några av Spaniens populäraste turistorter, utan det ligger också på kort avstånd från en mängd spännande sevärdheter och besöksmål. Bergskedjan lockar till exempel med en egen skidort med hela 79 nedfarter och en högsta punkt på 3300 meter över havet. Här kan du starta dagen på skidor med utsikt över Afrika för att senare på kvällen sitta och njuta på en uteservering nere vid havet. I närheten ligger också det berömda palatset Alhambra och dess vackra trädgårdar. På utsidan kan du fascineras av palatsets pampiga arkitektur och de magnifika vyerna över staden Granada, men vill du gå in i Alhambra behöver du en biljett som du bör boka i god tid. Detta är ett av Spaniens mest besökta monument och lockar flera miljoner besökare varje år!  

Kombinera din vandringsresa med några dagar på den spanska solkusten

Andalusien erbjuder alltså både vandring, sol, häftiga sevärdheter och magisk natur i en enda salig blandning och är ett perfekt resmål för dig som verkligen vill kunna skräddarsy en resa efter dina behov. Kombinera till exempel en vandringsvecka i Sierra Nevada med några dagars avkoppling på den spanska solkusten eller med shopping i närliggande Marbella eller Malaga. Här finns något för alla!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116