Allt du behöver veta om DAX handsprit

Allt du behöver veta om DAX handsprit

Visste du att DAX handsprit tillverkas av det svenska företaget CCS Healthcare som är marknadsledande på desinfektion? Om du inte har hört namnet DAX tidigare så kan vi garantera att du iallafall känner igen deras förpackning. Produkterna är flitigt använda inom sjukvården, tandvården och äldrevården. Läs vidare i denna artikel om du vill lära dig mer om DAX handdesinfektion.

DAX handdesinfektion

DAX handdesinfektion finns i flera storlekar och säljs till företag av ett flertal återförsäljare i Sverige. Det är en hygienisk, flytande handdesinfektion som har utvecklats i samarbete med den svenska sjukvården och är effektiv mot ett flertal bakterier, jästsvamp och många virus, till exempel:

  • adenovirus
  • murine norovirus
  • coronavirus.

Samtidigt som produkten innehåller 75 vol% denaturerad etanol torkar den inte ut dina händer med hjälp av två återfuktande ämnen.

Räcker det inte att tvätta händerna?

Att tvätta händerna är minst lika bakteriedödande som en desinfektion, men det är inte i närheten av lika smidigt. För det första måste du tvätta händerna på ett korrekt sätt för att det ska vara tillräckligt effektivt, och för det andra kan du ta DAX handsprit oavsett vart du befinner dig. Se däremot inte handsprit som en ersättning av att tvätta händerna, för om du är smutsig kommer desinfektionen inte hjälpa dig, utan den verkar endast som bakteriedödande. 

Men tänk på att du även kan använda handdesinfektion på fel sätt. Du bör tänka på att:

  • sprita hela händerna
  • smörja in noggrant
  • hellre ta för mycket än för lite
  • låta spriten torka
  • inte ta i saker direkt efter du använt handsprit. 

Vilka branscher bör ha DAX handsprit tillgängligt för medarbetare/kunder?

Utöver i sjukvården, tandvården och äldrevården finns det fler branscher där DAX handsprit är användbar. 

Butiker

Sedan pandemin utbröt år 2020 har fler och fler butiker valt att alltid erbjuda handsprit för dess kunder och även personalen är flitiga användare av desinfektionen. Med en stor rörelse i en och samma lokal är det desto viktigare att vara noggrann med sin handhygien. Pandemi eller inte, handsprit kan döda bakterier och förhindra spridningen av olika virus, allt från magsjuka till adenovirus!

Skönhetssalonger

Frisörer, nagelteknologer och hudterapeuter är några exempel på yrkestitlar som använder handsprit i sitt vardagliga arbete. Många kunder förväntar sig ett professionellt bemötande av sin frisör eller nagelteknolog, och hygien och renlighet är något många kräver. Med ett flertal kunder om dagen är det extra viktigt för yrkesrollerna att ha en återfuktande handsprit.

Livsmedelsbranschen

För kockar, servitörer och receptionister i livsmedelsbranschen är det väldigt viktigt med en god handhygien. Eftersom medarbetare i branschen är i nära eller direkt kontakt med livsmedel finns det även regler för hur ren lokalen ska vara. För att vara schyssta mot kunder och för att servera mat i hög kvalité är en god handhygien ett måste.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116