Allt du behöver veta om att teckna en privat försäkring

Allt du behöver veta om att teckna en privat försäkring

Att välja en försäkringsplan som uppfyller dina behov och förutsättningar kan kännas överväldigande. Det första steget är att förstå skillnaden mellan en social och privat försäkring. 

En privat försäkring syftar till alla försäkrinsgplaner som erbjuds av en privat entitet istället för en statlig eller kommunal myndighet; i Sverige heter denna myndighet “Försäkringskassan” och försäkringen “Socialförsäkringen” som tar hand om bidrag och ersättningar till barnfamiljer, sjuk och personer med funktionsnedsättningar. 

I denna artikeln kommer vi behandla följande frågor och teman:

  • Hur får man en privat försäkring?
  • Var kan man köpa privat försäkring?
  • Varför en privat försäkring är bättre
  • Hur en privat försäkring fungerar
  • Hur mycket en privat försäkring kostar

Hur får man en privat försäkring?

Du tecknar en privat försäkring helt på egen hand via en privatägd försäkringsbyrå. Alternativt kan det vara så att du redan täcks av en privat försäkring via din arbetsplats. Kontakta din arbetsgivare för att se vilka försäkringar via företaget du täcks av.

Var kan man köpa en privat försäkring?

Det finns en rad olika försäkringsbolag runt om i Sverige du kan vända dig till för att teckna/köpa en privat försäkring för alla behov. Privata försäkringar finns i alla former, allt från livförsäkringar och hälsoförsäkringar, till hemförsäkringar och inkomstförsäkringar.

Varför är en privat försäkring bättre?

Sociala försäkringar kräver att du uppfyller vissa kriterier. Uppfyller du inte dem kan du inte täckas av den sociala försäkringar. I jämförelse kan vem som helst teckna en privat försäkring, för egentligen vad som helst. De är enkla att teckna och du väljer helt själv det skydd du behöver.

Hur fungerar en privat försäkring?

En privat försäkring är lika enkelt som 1-2-3. Bestäm vilken försäkring du vill ha, kontakta en försäkringsbyrå, teckna din försäkring… Klart! Du behöver inte uppfylla några specifika kriterier eller liknande. Notera dock att det kan finnas, beroende på försäkring, en kvalifikationstid innan din försäkring börjar gälla.

Hur mycket kostar en privat försäkring?

Detta kan variera markant beroende på vad för typ av försäkring du vill teckna, vilket företag du vänder dig till såväl som dina förutsättningar – vissa åldersgrupper anses vara en större riskgrupp, vilket betyder att försäkringspremien och den totala kostnaden kan bli högre. 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116